Abdülhamit Gül, Alkollü Yakalanan Hakim Hakkında Açıklama Yaptı

featured

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, isim vermeden Adana’da alkollü olarak polislere yakalanan ve sonrasında memurlara küfredip saldıran hakimi örnek göstererek hakim adaylarına uyarıda bulundu.

“Sizin Boynunuzun Borcu”

“Uygulama Adliyesi Açılış Programı”nda yaptığı konuşmada önceki gün alkollü olarak polis uygulamasında yakalanan ve polislere saldıran küfreden hakimi ele aldı. Bu hakimi kötü örnek olarak gösteren Bakan Gül hakim ve savcı adaylarına “Mesleğin vakarına yakışır bir davranışı göstermek sizin boynunuzun borcudur” dedi.

“Mesleğe Yakışır Davranmalısınız”

Bakan Gül, hakim ve savcının, mesleğe yakışır bir davranış içinde olması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti “Mesleğimiz, en saygın mesleklerdendir. Mesleğin vakarına yakışır bir davranışı göstermek sizin boynunuzun borcudur. Milletimizin de bu vakarı görme hakkı vardır. Sadece adliyede vakar değil, adliye dışında da bu mesleğe yakışır davranışı göstermek zorundasınız. Sadece gündüz değil, akşam da gece de bunu göstermek zorundasınız.

“Cübbesiz de Örnek Olmalısınız”

Sadece cübbeniz varken mesleğin vakarı var, cübbe çıktıktan sonra mesleğin vakarı yok diye bir şeye kapılamazsınız. Cübbe olsa da olmasa da siz o şehirde hakimsiniz, savcısınız, gece de gündüz de sırtınızda cübbe var gibi mesleğe yakışır davranışlar içerisinde olmak zorundasınız.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Abdülhamit Gül, Alkollü Yakalanan Hakim Hakkında Açıklama Yaptı