AB’nin ”Açık Kapı Günü” Yoğun İlgi Gördü

featured

Brüksel’deki AB kurumları, birliğin temelinin 67 yıl önce, 9 Mayıs 1950’de atılması dolayısıyla “açık kapı günü” düzenledi.Yapılan etkinlik büyük rağbet gördü.

Brüksel’deki Avrupa Birliği (AB) kurumları, birliğin temelinin 67 yıl önce, 9 Mayıs 1950’de atılması dolayısıyla “açık kapı günü” düzenledi.

AB’yi yakınlaştırmayı amaçladıkları halka AB kurumları ile faaliyetleri hakkında AB çalışanlarından bilgi alma fırsatı sunan etkinliğin açılışı, AB Komisyonunun Bütçe ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Üyesi Günther Oettinger tarafından kesilen kurdeleyle yapıldı.

Halk, açık kapı gününe büyük ilgi gösterdi. AB Konseyi, Avrupa Parlamentosu ve AB Komisyonu gibi kurumların önünde uzun kuyruklar oluştu.

Ziyaretçiler, Oettinger ile Komisyon binasında fikir alışverişinde de bulundu. Avrupa Parlamentosu partileri ise çeşitli stantlarla kendilerini tanıtmaya çalıştı.

Açık kapı gününde düzenlenen fotoğraf çekimi, müzik ve oyun gibi etkinlikler, aileleriyle AB kurumlarını ziyaret eden çocukların da ilgisini çekti.

AB’de kariyer hedefleyen yetişkin ziyaretçiler ise akıllarına takılan soruları birebir AB çalışanlarına sorma imkanı elde etti.

AB kurumlarını gün içinde şu ana kadar 30 bin kişinin ziyaret ettiği sanılıyor.

Kaynak:AA

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AB’nin ”Açık Kapı Günü” Yoğun İlgi Gördü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.