Adana Saimbeyli’de 3.7 Büyüklüğünde Deprem

Adana Saimbeyli'de 3.7 Büyüklüğünde Deprem

Adana’nın Saimbeyli ilçesinde bugün öğle saatlerinde 3.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin yerin 7 kilometre derinliğinde yaşandığı belirtildi. Deprem, çevre illerden de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi, saat 12.42’de Saimbeyli ilçesinde 3.7 büyüklüğünde bir deprem kaydedildiğini duyurdu. Deprem, Adana’nın yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep ve Osmaniye gibi çevre illerden de hissedildi. Deprem sonrası herhangi bir can veya mal kaybının olmadığı bildirildi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise, depremin büyüklüğünü 3.6, derinliğini de 6.1 kilometre olarak açıkladı. Kandilli Rasathanesi, son bir ay içinde Adana ve çevresinde meydana gelen depremlerin listesini de paylaştı. Buna göre, Adana’da son bir ayda 2 ile 4.9 arasında değişen büyüklüklerde 15 deprem yaşandı.

Deprem uzmanları, Adana ve çevresinin aktif bir fay hattı üzerinde bulunduğunu ve bölgede sık sık depremlerin meydana geldiğini belirtiyor. Uzmanlar, vatandaşlara depreme karşı hazırlıklı olmaları ve panik yapmamaları çağrısında bulunuyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Adana Saimbeyli’de 3.7 Büyüklüğünde Deprem