Adana’da 35 Bin Kutu İlaç Ele Geçirildi

Adana'da 35 Bin Kutu İlaç Ele Geçirildi

Adana’da, bir bakkal dükkanında düzenlenen polis operasyonunda, çeşitli hastalıklar için kullanılan 35,206 kutu ilaç ele geçirildi. Bu ilaçların, farklı devlet hastanelerine ait olduğu belirlendi. İlaçları yasa dışı yollarla elde ettiği iddia edilen dükkan sahibi Erdal B. ve eşi Hicran B., gözaltına alındı.

Erdal B., ilaç satış ve dağıtım şirketi kurarak yasa dışı işler yapmakla suçlanıyor. Polis, Seyhan ilçesindeki dükkanında düzenlenen operasyonda, kanser tedavisi de dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına yönelik ilaçları ele geçirdi. Bu ilaçlar, uygun koşullarda saklanmaması gereken koşullarda bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü, ele geçirilen ilaçların büyük bir kısmının devlet hastanelerine ait olduğunu belirledi.

“Enflasyon nedeniyle elimde kaldı”

Gözaltına alındıktan sonra Erdal B.’nin ifadesinde, “İlaçları çok önce almıştım. İhraç edecektim ancak enflasyon nedeniyle elimde kaldı, satamadım. İlaçların son kullanma tarihi geçmişti ve imhaya gidecekti” dediği öğrenildi. Şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek, mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Adana’da 35 Bin Kutu İlaç Ele Geçirildi