Adana’da Klimanın Mucidi Ruhuna Tatlı Dağıtıldı

Adana'da Klimanın Mucidi Ruhuna Tatlı Dağıtıldı

Adana’da hava sıcaklığının 40 dereceyi aşmasıyla birlikte vatandaşlar klimaların mucidi Willis Haviland Carrier’ı unutmadı. Amerikalı mühendisin 121. ölüm yıl dönümünde tatlı dağıtan bir grup, Carrier için dua etti.

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’de sıcak hava günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Adana’da termometreler 40 dereceyi gösterirken, nem oranı da yüzde 23’e ulaştı. Bu nedenle cadde ve sokaklarda sakinlik hakim oldu. Dışarı çıkanlar ise parklardaki gölgelik alanlarda veya klimalı mekanlarda serinlemeye çalıştı.

17 Temmuz 1902 yılında icat edilen klimanın Amerikalı mucidi mühendis Willis Haviland Carrier’ı anmak isteyen bir grup vatandaş ise Çukurova ilçesi Bülent Angın Bulvarı’nda kaymaklı kadayıf dağıttı. Carrier’in fotoğrafının bulunduğu pankartla tatlı ikram eden grup, klimanın hayatlarını kolaylaştırdığını söyledi.

Tatlı alan vatandaşlar da Carrier için dua etti. Mehmet Saygın isimli vatandaş, “Özellikle Adana halkının gerçekten klimaya çok ihtiyacı var. Böyle bir icadı yaptığı için Allah kendisinden razı olsun. Klima olmasaydı çok sıkıntı yaşardık, yatamazdık, uyuyamazdık” dedi.

Adana'da Klimanın Mucidi Ruhuna Tatlı Dağıtıldı

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Adana’da Klimanın Mucidi Ruhuna Tatlı Dağıtıldı