• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Adana’da Skandal Olay! Eski Belediye Başkanının Kardeşine Devletin Tüm İmkanları Seferber Edilmiş!

featured

Adananediyor.com’dan Armağan Kabaklı’nın haberine göre Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sözlü’nün kardeşinin kamuya ait arazide ekim yapması için belediye alt yapı götürmüş, trafo çekmiş ve elektrik faturası bile ASKİ’ye ödetilmiş.

Skdandallar zinciri iddialar bir şikayet üzerine Teftiş Kurulu’nun incelemesiyle ortaya çıktı. Arazinin bulunduğu bölgedeki köylüler de yaşananları teyit etti.

Tüm İmkanlar Seferber Edilmiş!

Hüseyin Sözlü’nün kardeşinin narenciye ekimi yapmaya hazırlandığı hazineye ait araziye yaklaşık 10 km’lik elektrik nakil hattı, açılan kuyulara dalgıç pompaları, elektrik panoları yapıldığı elektrik faturalarının da belediyeye ödetildiği Teftiş Kurulu İncelemesi sonucu ortaya çıktı.

 

ASKİ olanaklarıyla çekilen hattın elektrik faturasının dahi ASKİ’ye ödettirilmesi skandalın boyutunu ortaya koydu.

Faturayı ASKİ Ödemiş

İddiaya göre; Hazineye ait arazide tarım yapmak isteyen eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kardeşi Adem Sözlü için, arazinin bulunduğu bölgeye Hüseyin Sözlü’nün Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde belediye olanaklarıyla yaklaşık 10 kilometrelik elektrik nakil hattı çektirdi, belediye olanaklarıyla açılan kuyulara dalgıç pompaları yerleştirildi, elektrik panoları yaptırıldı.

Enerji kullanımına başlanmasının ardından gelen elektrik faturalarının da ASKİ’ye ödetildiği ortaya çıktı.

Kamu imkanlarının kişisel çıkarlar için nasıl kullanıldığını ortaya koyan ve Teftiş Kurulu Raporu ile de belgelenen bu faaliyetlerin yanı sıra, bölge halkının gözlemleri ve iddialarına göre çalışmalarda Büyükşehir Belediyesi’ne ait vidanjör, vinç, kepçe, dozer kullanıldı, belediye işçileri çalıştırıldı ve belediyeye ait yakıt tankerlerle bölgeye taşındı.

Sözlü ailesinin bölgede devasa bir narenciye bahçesi hazırlığı yaptığı ve ayrıca hazineye ait meraları kendi arazileri gibi traktörle sürerek tarıma açma girişimlerinde bulunduğu iddia edildi.

KÖYLÜNÜN GÖZÜ ÖNÜNDE BELEDİYE OLANAKLARIYLA ÖZEL ÇALIŞMA

Ceyhan’ın Kızıldere-Gündoğan ve İsalı köylerinde  yaşayan köy muhtarları ve halk, gözlerinin önünde gerçekleşen ve yaklaşık 6 ay süren faaliyetlerde,  kendilerine söz verildiği üzere yaşadıkları köylere su getirilmediği, ama Hazineye ait fakat Sözlü ailesi tarafından işgal edilen arazide belediyeye ait araçlarla her türlü hizmetin verilip, belediye ait iş makineleriyle çalışma yapıldığını söylüyor. Bölge halkına su getirileceği vaadiyle açılan kuyuların, köylerin sakinlerine hizmet vermediği belirlendi.

Köylüler, Ceyhan Ovası’na hakim araziye Hüseyin Sözlü’ün defalarca makam aracıyla geldiğini, denetleme yaptığını bildirdi.

 

ARAZİ İŞ MAKİNELERİYLE ELVERİŞLİ HALE GETİRİLMİŞ

Daha önce elverişsiz ve engebeli olan arazinin, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kiraladığı iş makineleriyle düzeltildiği, narenciye ekilebilecek hale getirildiği ve damla sulama yapılacak ortamın hazırlandığı ifade edilerek, adeta bir cennet oluşturmak amacıyla altyapının kurulduğu, iş makinelerince kullanılmak üzere bölgeye tankerlerle mazot taşındığı kaydedildi.

Bir vatandaşın CİMER’e şikayetinin resmi yazıyla Adana Büyükşehir Belediyesi’ne iletilmesinin ardından hareket geçen ASKİ ekipleri, sözü edilen bölgede gerçekleştirdiği incelemelerde, belediye olanaklarının, özel çıkarlar için kullanıldığını tespit etti.

ELEKTRİK HATTINA YARIM MİLYON ÖDENMİŞ

Bölgeye belediye olanaklarıyla 596 bin 671 lira ödenerek çekilen elektrik  nakil hattıyla, açılan su kuyularına  ASKİ’ye ait dalgıç pompalar yerleştirildiği, trafo yapıldığı, enerji kullanma izni alındıktan sonra gelen 3 bin 600 liralık elektrik faturasının dahi ASKİ’ye ödettirildiği belirlendi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Adana’da Skandal Olay! Eski Belediye Başkanının Kardeşine Devletin Tüm İmkanları Seferber Edilmiş!