• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Adana’da Türkistanlılar Gecesi Tertip Edildi

featured

Adana Türkistanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği‘nin organize ettiği Türkistanlılar gecesi tertip edildi. Açılış Konuşması Adana Türkistanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Beg tarafından yapıldı. Dernek Başkanı Osman Beg konuşmasını şu şekilde gerçekleştirdi; ”Türkistanlılar olarak amacımız Türkistan kültürünü ve müziğini tanıtmak, birlik ve beraberliği sağlamak, Türkistanlı öğrencilerimizin Adana’daki Türkistanlılar ile tanışıp kaynaşmalarını sağlamaktır. Mustafa Kemal Atatürk “Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, mutluluğa eriştirmek için iki orduya ihtiyaç vardır; biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri milletin geleceğini yoğuran kültür ordusu” demiştir. Bizim amacımız da kültürümüzü her daim diri ve güçlü tutabilmektir.” diyerek konuklar tarafından büyük takdir ve alkış aldı.

Gece’ye Türkistan’ın farklı yörelerinden gelen öğrenciler tarafından yörelerine ait şiirler okundu. Adana Büyükşehir Belediyesi Türk dünyası müzik topluluğu tarafından Türkistan Şarkıları söylendi. Güney Türkistanlı ses sanatçısı Davut ÇAVUŞ gece’ye renk katan isimlerdendi.

Düzenlenmiş olan Türkistan Gecesine, Adana Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül, Adana Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Hilmi Çay, Osmanlı Ocakları Adana İl Başkanı Ahmet Karaoğlan, Kayseri Ülkü Ocakları Eğitim Birim Başkanı İsmail Argunşah, TSK Başkanları, Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Deniz Abik ve kıymetli misafirler katıldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Adana’da Türkistanlılar Gecesi Tertip Edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.