Adnan Oktar Suç Örgütüne Bilgi Sızdıran Bakan Yaşar Okuyan Çıktı

Adnan Oktar Suç Örgütüne Bilgi Sızdıran Bakan Yaşar Okuyan Çıktı

Adnan Oktar ve grubuna yönelik 2018 yılında yapılan operasyonun ardından 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılan suç örgütü liderinin operasyon öncesinde eski bir bakan tarafından uyarıldığı iddia edilmişti. Bu iddianın sahibi olan eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Furkan Sezer, eski bakanın Adnan Oktar’a “Adliyede sizinle ilgili bir hazırlık süreci var, süreç yürüyor, dikkatli olun, hocamızı uyarın” dediğini öne sürmüştü.

Bu iddia gündeme bomba gibi düşerken, eski bakanın kim olduğu merak konusu olmuştu. Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Furkan Sezer’in kastettiği bakanın son olarak CHP’de siyaset yapan eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan olduğunu açıkladı. Öztürk, Okuyan’ın kendisine yaptığı açıklamada, “Ben bunların televizyonlarına birkaç kez röportaja çıktım. Bir kere de iftarına gittim. Onların dışında bunlarla bir bağlantım yok. Ancak bunlarla ilgili soruşturmalar olduğunu herkes biliyordu. Ben de kendilerini yanlış bir şey yapmayın diye dostça uyardım. Yanlış yapmamaları için uyardım” dediğini aktardı.

Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyonlarda, cinsel istismar, şantaj, tehdit, siyasi ve askeri casusluk gibi çok sayıda suçtan gözaltına alınan 226 kişi tutuklanmıştı. Suç örgütünün lideri Adnan Oktar ise 8 bin 658 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Adnan Oktar Suç Örgütüne Bilgi Sızdıran Bakan Yaşar Okuyan Çıktı