Adnan Oktar’ın Yeniden Yapılanan Suç Örgütü Davası İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesine Taşındı

Adnan Oktar'ın Yeniden Yapılanan Suç Örgütü Davası İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesine Taşındı

Adnan Oktar liderliğindeki suç örgütünün devam eden faaliyetleriyle ilgili davada önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul’da bulunan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Adnan Oktar’ın başında olduğu silahlı suç örgütünün yeniden yapılandırılmasına ilişkin 20 kişi hakkında açılan dava ile ilgilenecek. Bu yeniden yapılanmanın amacı, örgütün faaliyetlerini sürdürmek ve ortaya çıkmış üyelerin yerine yenilerini kazandırmaktı. Özellikle avukatlar ve sosyal medya grupları bu yapılanmada önemli roller üstlenmişti.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, terör ve örgütlü suçlarla ilgili soruşturma bürosu tarafından hazırlanan iddianameyi kabul etmişti. Ancak bu mahkeme, sadece terör suçlarına odaklanan davalarla ilgilendiği için, Adnan Oktar’ın davasını yetki alanı dışında görerek İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesine yönlendirdi. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Adnan Oktar dahil olmak üzere 4’ü tutuklu, 42’si firari toplam 72 sanığın yargılanacağı yeni bir dava süreci başlayacak.

Bu dava kapsamında, Adnan Oktar, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna’nın “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçundan 5 ila 12 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor. Ayrıca, Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince, bu kişilerin örgüt faaliyetleri çerçevesinde işlenen tüm suçlardan sorumlu tutulmaları isteniyor. Bu çerçevede, “örgütün veya amacının propagandasını yapma” suçuyla ilgili olarak da 10,5 yıldan 31,5 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. Diğer 17 sanık ise “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “örgüte yardım” ve “örgütün veya amacının propagandasını yapma” suçlarından farklı hapis cezalarıyla karşı karşıya.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Adnan Oktar’ın Yeniden Yapılanan Suç Örgütü Davası İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesine Taşındı