• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Adolf Hitler’in Oteli Satışa Çıkıyor

featured

Adolf Hitler’in oteli olarak bilinen ‘zum Türken’ (Türkler) Oteli satışa çıkarıldı. Bavyera sınırları içinde kalan Obersalzberg’deki otel için istenilen fiyat ise 3 milyon 650 bin Euro.

Kısa süre önce satışa çıkarılan ve Hitler’in önem verdiği misafirlerini ağırladığı otel için henüz bir alıcı yok. Nazi liderlerinin kaldığı otelin altında misafirlere açık tutulan bir de sığınak var. Hitler’in de konakladığı otelin satışıyla ilginenen uluslararası emlak şirketi Sotheby’s kullandığı, “Rüya gibi ortamdan zamana yolculuk” sloganı ise Almanya’da yeni bir tartıma başlattı. Hermann Göring ve Martin Bormann gibi nazi döneminin acımasız liderlerinin kaldığı, İkinci Dünya Savaşı sırasında milyonlarca Yahudi’nin katliamı da dahil birçok kararın alındığı otelin “Rüya gibi ortam” sloganıyla pazarlanması, eleştirildi. Harika doğası nedeniyle Hitler’in zaman zaman kaldığı otelin tanıtımında Nazi döneminden ise hiç bahsedilmedi.

YA AŞIRI SAĞCILAR ALIRSA?

CSU Bavyera Eyalet Meclis Başkanvekili ve Eyalet Meclis milletvekili Karl Freller, otelin aşırı sağcılar tarafından satın alınmasından endişe duyduğunu açıkladı. Freller, “Aksi takdirde oteli kötü niyetle kullanabilirler. Bu yüzden oteli Bavyera eyalet hükümetinin satın alması gerekir” dedi. Yasalara göre eyalet hükümeti veya bölgedeki herhangi bir il ile belde belediyesi gibi kamu yönetimi oteli satın alabilir. Ancak kamunun satın almada önceliği ve avantajı bulunmuyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Adolf Hitler’in Oteli Satışa Çıkıyor