Afyonkarahisar’da ‘Aç Köpeklerin Birbirini Yediği’ İddiasına Acil İnceleme Başlatıldı

Afyonkarahisar'da 'Aç Köpeklerin Birbirini Yediği' İddiasına Acil İnceleme Başlatıldı

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde yer alan belediye barınağında yaşananlar, hayvanseverler ve kamuoyunu derinden sarstı. Dinar Belediyesi’ne ait Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Geçici Rehabilitasyon Merkezi’nde, bazı köpeklerin öldüğü ve diğerlerinin aşırı açlık sonucu bitap düştüğü iddia edildi. Dahası, aç kalan köpeklerin ölen arkadaşlarını yediği öne sürüldü.

Bu iddialar, bir grup hayvansever tarafından çekilen ve sosyal medyada yayılan görüntülerle gündeme geldi. Paylaşılan görüntülerde, çok sayıda köpeğin ölü olduğu ve aç kalan diğerlerinin ölen köpekleri yediği iddia edildi. Ölen hayvanlar arasında yavruların da olduğu ve birçok hayvanın açlık ve susuzluktan zayıfladığı görüldü.

Dinar Belediyesi tarafından yapılan resmi açıklamada, “Sosyal medyada belediyemize ait Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Geçici Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan hayvanlara kötü muamelede bulunulduğu ve katliam yapıldığı iddiaları hususunda gerekli incelemenin başlatıldığını ve sorumlular hakkında gerekli yasal işlemin yapılacağını kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadeleri kullanıldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Afyonkarahisar’da ‘Aç Köpeklerin Birbirini Yediği’ İddiasına Acil İnceleme Başlatıldı