Ahmet Davutoğlu: “Türkiye’de Trumpçıların Olması Üzüntü Verici”

featured

ABD’de 3 Kasım’da yapılan başkanlık seçimlerinde sonuç henüz belli olmazken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu desteklediği adayı açıkladı. Davutoğlu, Donald Trump’ın Filistin konusundaki tavrını eleştirerek tarafını belli etti ve Türkiye’de Trump’ı destekleyenlerin olmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

Tüm dünya 3 Kasım’da yapılan ABD başkanlık seçimlerine odaklandı. Oy sayımında 4’üncü güne girilirken sonuç henüz netleşmedi. Kritik eyaletlerin hepsinde önde olan Biden Beyaz Saray’a yakın olan isim olarak dikkat çekerken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu seçimlerde kimi desteklediğini açıkladı.

Murat Sabuncu’nun programına konuk olan Davutoğlu, “Donald Trump mı yoksa Joe Biden mı?” sorusuna Trump’ı eleştirerek cevap verdi ve tarafını belli etti.

“Türkiye’de Trumpçıların Olması Üzüntü Verici”

Soruya cevap veren Davutoğlu, Donald Trump’ın Filistin konusundaki tavrını hatırlattı ve “Üzüntü vericidir, bir Türk vatandaşı olarak Türkiye’de de Trumpçılar çıktı. Ve o Trumpçılar da milliyetçi muhafazakar olduğunu söyleyen kesimden çıktı” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ahmet Davutoğlu: “Türkiye’de Trumpçıların Olması Üzüntü Verici”