Aile Destek Programı Ödemeleri 15 Ağustos’ta Yapılacak

Aile Destek Programı Ödemeleri 15 Ağustos'ta Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz ay uzatılacağını müjdelediği Türkiye Aile Destek Programı’nda ödeme takvimi açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ödemelerin 15 Ağustos’ta hesaplara yatırılmaya başlanacağını duyurdu.

Göktaş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Aile Destek Programı’nın uzatıldığı müjdesini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay vermişti. Hazırlanan takvime göre ilgili ödemeler Ağustos ayının 15’inde hesaplara aktarılmaya başlanacak.”

Türkiye Aile Destek Programı, ihtiyaç sahibi ailelere 12 ay boyunca aylık 850 TL ile 1250 TL arasında değişen tutarlarda yardım sağlayan bir sosyal destek programı. Program kapsamında hanelerin kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen dört farklı gelir aralığı için yardım ödeniyor. Gelir 1.833 liralık gelir şartından ne kadar azsa ödeme de o oranda artıyor.

Programa başvurmak isteyenler, e-Devlet üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurabiliyor. Başvuru şartları arasında Türk vatandaşı olmak, mavi kart sahibi olmamak, yerleşim adresinin yurt dışında olmamak, 18 yaşından küçük olmamak, hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunmaması gibi kriterler yer alıyor.

Türkiye Aile Destek Programı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2022 yılında başlatılmıştı. Erdoğan, programın bu sene de devam edeceğini Temmuz ayında yapmış olduğu açıklamada belirtmişti. Erdoğan, “Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ile dar gelirlerinin alım gücünü daha da artıracağız. Aile destek programları Haziran’da başlıyor. 2.5 milyon haneye 2.5 milyar tahsis ettik.” demişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Aile Destek Programı Ödemeleri 15 Ağustos’ta Yapılacak