AK Parti’de 25 İl Başkanı Değişti

featured

AK Parti 2023’e hazırlanıyor. İl kongreleri tamamlandı. Bu kongrelerde İstanbul’un da aralarında bulunduğu 25 il başkanı değişti, 56 il başkanı aynı kaldı. Şimdi sırada partiyi Haziran 2023 seçimlerine götürecek olan kadroların belirleneceği 7. Olağan Büyük Kongre var. O kongre ile hem partinin en yetkili karar alma organı olan merkez karar ve yönetim kurulu hem de Cumhurbaşkanının A takımı belli olacak.

AK Parti’de “inandığın yolda yürü” sloganı ile Aralık 2019’da başlayan il kongreleri süreci İstanbul İl Kongresi ile tamamlandı. Süreç iki kez salgın nedeniyle kesintiye uğradı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kongrelerin büyük bölümüne video konferans yöntemiyle katıldı. İl kongreleri sürecinde; 25 il başkanı değişirken, 56 il başkanı koltuğunu korudu. AK Parti teşkilatlarında yüzde 70 oranında değişim yaşandı.

En önemli değişim yerel seçimlerde kaybedilen İstanbul’da yaşandı. İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ın yerine milli görüş kökenli Osman Nuri Kabaktepe geldi. Kabaktepe’nin seçilmesi milli görüş geleneğinden gelen parti tabanında heyecanla karşılanırken, “AK Parti’de yeni bir süreç mi başlıyor?” sorularını beraberinde getirdi.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AK Parti’de 25 İl Başkanı Değişti