Akbelen’de Ağaç Kesimine Karşı Direniş Sürüyor

Akbelen'de Ağaç Kesimine Karşı Direniş Sürüyor

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Mahallesi’nde bulunan Akbelen Ormanı, Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’nin kömür madeni projesi için tehdit altında. Bölgede 740 dönümlük alanda linyit madeni işletmesi açılması planlanıyor. Köylüler ise topraklarını ve ormanlarını korumak için dört yıldır mücadele ediyor.

Köylülerin açtığı yürütmeyi durdurma davası sürerken, 24 Temmuz’da şirketin ağaç kesimine başlaması üzerine bölgeye giden yurttaşlar, jandarmanın engellemesiyle karşılaştı. Jandarma, TOMA ile ilaçlı su ve biber gazı sıkarak müdahale etti. Bir kadın baygınlık geçirirken, bir kişi de gözaltına alındı.

Kesimin ikinci gününde de köylüler ve yaşam savunucuları ormana girmeye çalıştı. Ağaçlara sarılarak eylem yapan yurttaşlara jandarma ve polis yeniden müdahale etti. Orman Genel Müdürlüğü’ne karşı açtıkları davada sonuç alamayan köylüler, “Yaşam alanlarımızdan vazgeçmiyoruz” dedi.

Akbelen Ormanı’nda çadır nöbeti tutan köylüler, 117 bin imzalı dilekçeyi Tarım ve Orman Bakanlığı’na teslim etti. Köylüler, ağaç kesimini durdurmak için 7/24 nöbet tutmaya devam edeceklerini söyledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Akbelen’de Ağaç Kesimine Karşı Direniş Sürüyor