AKP iktidarında yolsuzluk, usulsüzlük sistematik hale gelmiştir.

featured

Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal, Twitter hesabından, gündemi değerlendirerek ”AKP iktidarında yolsuzluk, usülsüzlük sistematik hale gelmiştir.” ifadesini kullandı.

Gültekin Uysal’ın şu açıklamalarda bulundu;

  • Ticaret Bakanı anlaşılan çok tecrübesiz! Kökten Akp’li olsaydı bu işlerin hem büyüklüğünü hem de usulünü ayarlardı! Büyük mütefekkir-müçtehid:)Eğemen Bağış gibi ucuza gitmiş! Patron kızmıştır; ‘büyükleri dururken niçin bu kadar küçük işlere düşüyorlar ve ifşa oluyorlar’ diye!
  • Türkiye için ‘Milli Güvenlik’ kavramı sadece terör ve dış tehditleri kapsamıyor! Bugün TC Devleti Milli Güvenlik Siyaset Belgesinde tanımlanan Bölücü Etnik Terör/PKK, FETÖ gibi unsurlarla birlikte ‘YOLSUZLUK’ meselesini de ulusal güvenliği tehdit unsuru olarak tanımlamalı!
  • Türkiye Cumhuriyeti tarihinde olmadığı kadar AKP iktidarında YOLSUZLUK/USULSÜZLÜK sistematik hale gelmiştir. Adeta Akp, bir siyasi parti görünümünde yukarıdan aşağıya sistematik bir şekilde kamu varlık ve kaynaklarının yağmalanması noktasında bir organizasyona dönüşmüştür!
  • Türkiye’de kamu kaynaklarının ve bütçenin etkinliği çok düşük düzeylerdeki. Akp döneminde ne öncelik, ne etkinlik, ne de verimlilik ölçülerinde olumlu bir tablo ile karşı karşıyayız.
  • Merkezi idareden yerel yönetimlere Akp’de adeta makamlar Mültezim usulü, alternatif ne kadar kayıtdışı vergi toplanacağı ölçüsü üzerinden dağıtılmakta ve tayin edilmektedir.
  • Akp, ‘Devleti ele geçirme’ saikiyle bu yağmayı meşrulaştırmak için dini referansları seferber ederek ‘hak’ noktasına taşımıştır.
  • Ticaret Bakanı hanımefendinin eğer doğruysa bu davranışı Akp zihniyeti ölçülerinde ‘Devede kulak’ bile değildir! Diğer taraftan Hristiyan bir ülkede yaşansa asgarisinde istifa etmek zorunda kalır ve soruşturma açılır!
  • Yolsuzluk meselesinde toplumumuzun da değer yargılarını demokratik şuurla yeniden anlamlandırması ve tanımlaması gerekmektedir. Vatandaşlarımız, 5 TL katkı payı istenince dert ederken sadece Melih Gökçek ANKAPARK’ta 750 milyon $’ı hiç etmiş ama bunu dert edinmemektedir.
  • Türk milleti olarak ‘Bal tutan parmağını yalar’ benzeri zihnimizde yolsuzluk ve usulsüzlüğü sıradanlaştıran deyimlerden başlayarak yeni bir zihni tutum geliştirmek mecburiyetindeyiz!
  • Aksi takdirde sadece bugünü değil gelecek nesillerin imkanlarını da bugünden tüketmiş oluruz.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AKP iktidarında yolsuzluk, usulsüzlük sistematik hale gelmiştir.