AKP’li Cahit Özkan: “HDP’yi Sandığa Gömeceğiz”

featured

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “HDP’ye oy veren 6 milyon vatandaşımızın HDP’den rahatsızlığını bilerek, çalışmalarımızı yapıyoruz, 2023’te HDP’yi sandığa gömerek, inşallah bir tabela partisi haline getireceğiz” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “2023’te HDP’yi sandığa gömerek, inşallah bir tabela partisi haline getireceğiz.” dedi.

Özkan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı’na yönelik, “Reform, dün de AK Parti’nin temel meselesiydi bugün de AK Parti’nin temel hedefidir, yarın da AK Parti’nin temel vizyonu olmaya devam edecektir.” diye konuştu.

İnsan Hakları Eylem Planı’nın, 18 yıldan beri gerçekleşen bütün anayasal ve yasal reformlarla uyum içinde olduğunu belirten Özkan, şunları kaydetti:

“Bu uyum, toplumun tüm kesimlerine, yapmış olduğumuz reformların uygulanışı, toplumda işlerlik kazanması ve toplumun tüm kesimlerinde tam anlamıyla hissedilmesi, kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının bu anlamda farkındalık oluşturmasıdır. Bunun, insan haklarından adil yargılanmaya, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığından Türkiye’nin modern dünyaya intibakını sağlamaya dönük pek çok yönü vardır. Demokratik toplumun inşası açısından başta siyasi partiler olmak üzere, örgütlenme özgürlüğü bağlamından sendikal haklardan sivil toplum kuruluşlarına, dernek ve odalara kadar pek çok alanda demokratik toplumun yeniden yapılanmasını, inşasını, güçlenmesini ve demokratik toplum önündeki engellerin kaldırılmasını hedefleyen bir pakettir.”

Her şeyin başının insan olduğunu vurgulayan Özkan, “Daha güçlü bir insan hakları koruma sistemi bu paket çerçevesinde, parlamentoya 2021 yılının en önemli reform paketi olarak gelecek ve bunu da hayata geçireceğiz.” ifadesini kullandı.

Avrupa Birliği ile bilhassa vize serbestisi diyalogu kapsamında beklenen hususlarda çalışmalara hız verileceğini bildiren Özkan, bu çalışmanın, bu paketin içerisinde yer alacağını söyledi.

Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru sisteminin etkinliğinin artırılacağını dile getiren Özkan, “Anayasa Mahkemesi’nin bireysel başvurularla ilgili vermiş olduğu karar, ilk derece, istinaf ve Yargıtay aşamalarında ne anlam ifade ediyor, bu husustaki tartışmalara son verecek, yargı üzerindeki tartışmaları kaldırarak, vatandaşlarımızın yargıya olan güvenini artıracak bir anlayışla dizayn edilecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Özkan, bu reform paketinin en öne çıkan hususlarından birisinin de seçim mevzuatındaki düzenlemeler ve yenilikler olacağının altını çizdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AKP’li Cahit Özkan: “HDP’yi Sandığa Gömeceğiz”