AKP’li İzmir Menemen Belediyesi’nin, 2023 yılında bir ay içinde düzenlediği konser ve etkinlikler dikkat çekti. Belediye Başkanı Aydın Pehlivan yönetimindeki belediye, 27 Ağustos 2023 ile 29 Ekim 2023 tarihleri arasında Kurtuluş Şenlikleri ve Çömlek Festivali kapsamında 33 konser gerçekleştirdi.
Bu süreçte sahne alan sanatçılar arasında Ajda Pekkan, Sertab Erener, İbrahim Tatlıses ve Romanya’dan ünlü şarkıcı Inna yer aldı. Etkinliklerde sahne kurulumları, sanatçı ücretleri, konaklama ve diğer organizasyon giderleriyle birlikte belediyenin ciddi bir bütçe harcadığı öne sürüldü.
2023 yılı bütçesi 1 milyar 216 milyon TL olan Menemen Belediyesi’nin, tüm organizasyonları tek bir firmaya vermesi de eleştirilere neden oldu. Konuyla ilgili kamuoyunda şeffaflık talepleri gündeme gelirken, belediye harcamalarla ilgili ayrıntılı bir açıklama yapmadı.








