• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

AKP’li Zonguldak Belediyesinde hayalet memur

featured

AKP Genel Merkezi’nde görevli Mehmet Sinan Erdoğan’ın, AKP’li Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan tarafından Özel Kalem Müdürü yapıldığı ve işe gelmeden aylarca maaş aldığı iddia edildi.

AKP’li belediyelerdeki “bankamatik memurluğu” uygulamasının son örneği Zonguldak’ta ortaya çıktı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in tarafından başkan adayı gösterildiğini belirten Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Salim Alan’ın partisinin genel merkezinde çalışan Mehmet Sinan Erdoğan’ı hülle yoluyla Özel Kalem Müdürü yaptığı iddia edildi. Erdoğan’ın bir gün dahi işe gelmeden belediyeden maaş aldığı belirtildi.

Cumhuriyet’ten Ali Ayaroğlu’nun haberine göre, AKP’li Alan konu ile ilgili, “Bu konu benim uhdemde olan bir şey, istediğim gibi tasarrufta bulunurum” dedi.

CHP Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Atınç Kayınova ise, “Sayın Selim Alan, seçim döneminde şeffaflıktan, haktan, hukuktan, adaletten dem vuruyordu. Umarım iddialar doğru değildir. Ne cevap vereceğini merakla bekliyoruz. Gerekirse denetleme kurulundan araştırma komisyonu kurulmasını talep edeceğiz. Sayın Alan Zonguldak halkına verdiği sözleri tutsun. Bu olayın elle tutulur bir tarafı yok” diye konuştu.

Başkan Selim Alan son Zonguldak Belediye Meclis toplantısında, CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova’nın bu konuyla ilgili soru önergesine, “Ben yaptım, ben aldım, Bakan Bey de onayladı. Kiminle çalışacağıma ben karar veririm var mı başka diyeceğiniz” diyerek rest çekti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AKP’li Zonguldak Belediyesinde hayalet memur