AKP’nin Ankara Adayı Hulusi Akar Mı?

AKP'nin Ankara Adayı Hulusi Akar Mı?

Yerel seçimlere az bir süre kala siyasi partilerin aday belirleme çalışmaları devam ediyor. CHP’nin adayları henüz netleşmezken, AKP’nin ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sürpriz bir ismi gündemine aldığı iddia edildi.

Gazeteci Fatih Altaylı, kendi internet sitesinde yayımladığı yazısında, AKP’nin Ankara’da Mansur Yavaş’ın karşısına Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı çıkarmayı planladığını öne sürdü. Altaylı, “Bu isim sizi de şaşırtabilir. Parti içi dedikodulara göre, AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Hulusi Akar’ı düşünüyormuş” dedi.

Hulusi Akar kimdir?

Hulusi Akar, 12 Mart 1952’de Kayseri’de doğdu. Asker ve siyasetçi olan Akar, 10 Temmuz 2018’den beri Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanı olarak görev yapıyor. Bundan önce 2015-18 yılları arasında Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı görevinde bulundu.

1972 yılında Kara Harp Okulu’nu, 1973 yılında Piyade Okulu’nu bitirdi. 1982 yılında Kara Harp Akademisi’ni, 1985 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisi’ni, 1987 yılında ABD Silahlı Kuvvetler Kurmay Koleji’ni tamamladı.

Çeşitli karargâh ve birliklerde görev yapan Akar, Bosna-Hersek Türk Görev Kuvvet Komutanlığı, Kara Harp Okulu Komutanlığı, Kara Harp Akademisi Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı, 3. Kolordu Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı gibi önemli makamlarda bulundu.

Akar, TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, TSK Üstün Hizmet Madalyası ve TSK Şeref Madalyası’nın yanı sıra birçok uluslararası madalyaya sahiptir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AKP’nin Ankara Adayı Hulusi Akar Mı?