AKP’nin Gerze İlçesinde Parti İçi Çatışma

AKP'nin Gerze İlçesinde Parti İçi Çatışma

Sinop’un Gerze ilçesinde yaşanan siyasi gelişmeler, AKP içinde dikkat çekici bir çatlak oluşturdu. Partinin Gerze Belediye Başkan adayı olarak Hüseyin Yüksek’in gösterilmesi, mevcut AKP’li Belediye Başkanı Cevat Şensoy başta olmak üzere, partinin belediye meclis üyeleri ve aday adaylarını harekete geçirdi. Toplu bir açıklama yaparak, Yüksek’in adaylığına destek vermeyeceklerini duyurdular.

Belediye Başkanı Cevat Şensoy, parti içindeki mevcut durumu ve kararlarını sert bir dille eleştirdi. Şensoy, “Partimizden belediye başkan aday adayı dahi olmayan, milletvekilimiz ve partimizin üst düzey yöneticileri hakkında kabul edilemez ifadeler kullanan ve partimizdeki görevlerini tamamlayamayan bir kişinin Gerze’ye dayatılmasını kabul etmemiz mümkün değil,” dedi. Şensoy, bu durumun, 2019 seçimlerinden bu yana partilerine hizmet eden ve partilerine gönül veren tüm dava arkadaşlarına yapılmış bir hakaret olduğunu vurguladı.

“Teşkilatın şu anki durumu kabul edilemez”

Basın bildirisini okuyan Başkan Şensoy, “AK Partimize gönül vermiş değerli partililerimiz ve saygıdeğer basın mensupları, bizler; Belediye Başkanı, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Başkanı Aday Adayları olarak partimiz adına üzerimize düşen görevleri her zaman yerine getirdik. Gerze’mizde 40 yıl sonra belediyeyi kazanmamızda sizlerin de desteği büyüktü. Cumhurbaşkanımızın ve parti tüzüğümüzün ilkelerine bağlı kalarak inandığımız değerlerden vazgeçmedik. Ancak AK Parti Gerze İlçe Teşkilatının şu anki durumu kabul edilemez,” şeklinde konuştu. Şensoy, genel merkezin kararının vicdanları rahatsız ettiğini ve bu nedenle 31 Mart seçimlerinde mevcut adayı desteklemeyeceklerini kamuoyu ile paylaştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AKP’nin Gerze İlçesinde Parti İçi Çatışma