Akşener Aday Hakkında Açıklama

Akşener Aday Konusunda Açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fatih Altaylı tarafından sunulan TekeTek programına konuk oldu. Programda Fatih Altaylı tarafından İYİ Parti’nin CHP’ye borçlu olduğuna ve Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkamayacağına yönelik iddiaların sorulması üzerine Meral ekşener, “Bizim borcumuz yok, eğer bir borç vardıysa biz onu 31 Mart’ta ödedik, hala alacaklı haline döndük” cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu’nun aday olma durumu hakkında sorulması üzerine Akşener sözlerine, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı koyma hakları var. Diğer genel başkanların da hakkı var. O masada bir tek ben ‘aday değilim’ dedim. Bu bir feragattir… Bunu savunmanın içindeki samimiyet anlaşılsın diye bir feragat yaptım. Hiç pişman değilim. Vatandaş benim o masadaki samimiyetimi anladı.” şeklinde devam etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu veya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın aday gösterilmesiyle ilgili tartışmaların sorulması üzerine Akşener, “Aday olmalarıyla ilgili de bir problemim yok. Bir yıl önce bu iki arkadaşımızın ismi önde gidiyordu. İki arkadaşımızın seçmeninin taraftar haline dönmesi yarına yönelik problem yaratır dedim. İster Mansur Bey, ister Ekrem Bey aday gösterilecekse biz varız, itirazımız yok dedim. Aday olurlar, olmazlar, aslolan kazanmaktır.” açıklamasını yaparak iki ismi de destekleyebileceklerini ve kabul edeceklerini dile getirdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Akşener Aday Hakkında Açıklama