Ali Babacan Yine Erdoğan’a Yüklendi

featured

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımıyla 1. Olağan Sakarya İl Kongresi yapıldı. Burada konuşan Babacan, iktidara eleştirilerde bulundu.

Çark caddesinde esnafla buluşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, daha sonra partisinin il kongresine katıldı. CHP, İYİ Parti ve Gelecek Partisi Sakarya il başkanlarının da katıldığı kongrede, Babacan’a partililerin büyük ilgi gösterdiği görüldü.

Kongrede, Türkiye’deki yargının durumu, ekonomi konularında detaylı açıklamalarda bulunan Babacan’ın konuşmasının satır başları şöyle:

“Bu sistemin adını “Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi” koydular ama bu sistemde aslında olması beklenen bir cumhurbaşkanı yok. Anayasanın emrettiği tarafsız, milletin birliğini temsil eden, kuvvetler ayrılığını temin eden, anayasanın uygulanmasını gözeten bir cumhurbaşkanı yok.

Şu an o koltukta oturan kişi, parti genel başkanlığı, belediye başkanlığı, hatta genel müdürlük, daire başkanlığı yapmaktan cumhurbaşkanlığı yapmaya vakit bulamıyor. Her şeyin doğrudan veya dolaylı başkanı sayılıyor, ama gerçek anlamda cumhurbaşkanı olamıyor. Çünkü bu sistemde her şey oluyorsunuz ama olması gerektiği gibi bir cumhurbaşkanı olamıyorsunuz.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ali Babacan Yine Erdoğan’a Yüklendi