Ali Babacan’dan Bahçeli’ye Sert Tepki

featured

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan MHP Lideri Bahçeli’ye sert tepki! Bahçeli’nin İzmir açıklamalarına tepki gösteren Babacan, “İktidarın ortağı bunu hep yapıyor” dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Balıkesir İl Kongresi’nde konuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İzmir depremine ilişkin açıklamalarını eleştiren Babacan, “Daha önceki depremlerde müteahhitleri suçlayanları görmüştük ama hayatını kaybeden vatandaşları suçlayanları ilk defa görüyoruz gerçekten. “Keşke” diyerek bu ülkeyi yönetemezsiniz” dedi.

“Böyle Olmayabilirdi”

Ali Babacan, “Hukuk devletinde ruhsatsız bir yapının inşaatına izin verilmez. Kimse buna cüret edemez. Kural varsa o kural uygulanır. Hukuk devletinde depremle ilgili yönetmelik varsa, o kurallara uygun yapılan binalara insanlar taşınır. Bina o kurala uygun yapılmadıysa, o binada oturulmasına izin verilmez” diye konuştu.

“Kendi Çıkarlarını Düşünüyorlar”

Babacan, “Özellikle inşaat sektörü söz konusu olunca devlet adına yetki kullanan, ister merkezi hükümet olsun ister belediyeler olsun, hemen rant gözlüklerini takıyor. “Dur bakalım burada ne rant var” diye bakıyorlar. Hukuk unutuluyor, kural unutuluyor. Herkes “kendi şahsi çıkarım ne olacak” diye bakıyor projelere. Yazık günah. 100’ün üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti.” şeklinde konuştu.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ali Babacan’dan Bahçeli’ye Sert Tepki