Ali Erbaş hutbede Saygısızca Atatürk’ü hedef aldı! “Lanete uğrar!”

featured

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya Camii’nde kılıçla verdiği cuma hutbesinde saygısızca Cumhuriyetimizin kurucusu ve bugün Ayasofya’da namaz kılabilmelerini borçlu borçlu olduğu Atatürk’ü hedef aldı. Erbaş, “Fatih Sultan Mehmet Ayasofya’yı cami olması için vakfetti. Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar” diyerek Ayasofya’yı müzeye çeviren Atatürk’ü saygısızca işaret etmiş oldu.

Danıştay 10. Dairesi’nin, Ayasofya’nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesinin ardından dün Ayasofya’da ilk kez cuma namazı kılındı. Açılışta Kuran okuyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Artık burası aslına döndü, camiydi, tekrar cami oldu. ifadelerini kullandı.

 Cuma hutbesini okurken minbere elinde fetih sembolü olan kılıçla çıkan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Atatürk’ün imzaladığı 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararına göndermede bulunarak, “Fatih Sultan Mehmet Han burayı kıyamete kadar cami olarak kalması için vakfetmiştir. Vakfedileni çiğneyen lanete uğrar” dedi.

Cuma namazını kılmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alana girdi. Erdoğan’ı alanda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş karşıladı. Yurttaşlar, Erdoğan’ı gördüğünde alkışlarla tekbir çekti. Erdoğan’ın alana girmesiyle Ayasofya ve çevresinde helikopterle güvenlik önlemi alındı.

Ali Erbaş, Ayasofya’da ilk cuma hutbesini okurken minbere elinde fetih sembolü olan kılıçla çıktı. Hutbede ulu önder Atatürk’ün imzası bulunan, Ayasofya’nın müzeye dönüştürülmesine ilişkin 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararına atıf yaparak Atatürk’ü hedef alan Erbaş, “Fatih Sultan Mehmet Han burayı kıyamete kadar cami olarak kalması için vakfetmiştir. Vakfedileni çiğneyen lanete uğrar” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ali Erbaş hutbede Saygısızca Atatürk’ü hedef aldı! “Lanete uğrar!”