• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Ali Koç : “FETÖ, Hâlâ Türk Futbolunun İçindedir.

featured

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, NTV canlı yayınında gündemi değerlendirdi. Sarı lacivertli camiaya başkan olma sürecini anlatan Koç’un ‘FETÖ hâlâ Türk futbolunun içindedir’ sözleri gündem yarattı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, NTV’de yayınlanan ‘O Anın Hikayesi’nde Tuğba Dural’ın sorularını yanıtladı. Fenerbahçe yönetimine girme serüvenini anlatan Koç, 12 Mayıs 2012’de oynanan Galatasaray maçında yaşananların bir FETÖ kumpası olduğunu söyledi. Sosyal medyayı ciddiye almadığını söyleyen Başkan, dış faktörlerle mücadele ettiklerini belirtti.

”Yıl 2006. Fenerbahçe, Aziz Başkan önderliğinde, Christoph Daum’un hoca olduğu bir dönemde, üst üste 3. şampiyonluğa çok yakınken, Denizli’de bir maç yaşandı. O maç bugün yaşansa, o şekilde bitirilemezdi. 14 defa maç durdu. Hepsi dizayn edilmişti. Çok kanıma dokunmuştu. O maç bitti, biz hastaneye gittik eşimle, sabah da kızım Leyla doğdu. Şampiyonluğun gittiğinde değilim, bize yaşatılan konudayım. Bir yöneticimizin kızının düğünü, Aziz Başkan bana “Yönetime girer misin?” dedi. Kanıma da dokunmuş, hiç düşünmeden “Evet” dedim.”

“FETÖ, hâlâ Türk futbolunun içindedir. Yakın zamanda çok yeni şeyler çıkacak, göreceksiniz. Devlete çağrımdır, bu örgütü futboldan temizleyin. Geçmişte yaşanılanlar toplumsal kaos yaşattı. Kardeşi kardeşe kırdırdılar. Her zaman aramızda rekabet var ama insanları nefret noktasına getirdiler. Futbol, bu ülkedeki en ayrıştırıcı unsurlardan biri oldu. Fenerbahçe enteresan bir camia. Bilhassa 3 Temmuz’dan sonra hakkı da var taraftarın, çok sahiplendiler. Talepkar bir camia. İki günde yüceltilebilirsin, iki günde yerin dibine gidebilirsin. Bu ülkede futbol, futbol değildir. Saha dışında çok şey oluyor.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ali Koç : “FETÖ, Hâlâ Türk Futbolunun İçindedir.