Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı’nın Tatil Faciası

Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı’nın Tatil Faciası

Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan’da tatil yaparken denizde feci bir kaza yaşadı. Çift, yatlarıyla Leros Adası açıklarında demirledikten sonra akşam yemeği için zodyak botla adaya gitmek isterken kayalıklara çarptı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan Sabancı çifti, tesadüfen olay yerinden geçen başka bir tekne tarafından fark edilip kurtarıldı. Kurtarılan çift, hemen adadaki hastaneye götürüldü.

Hastanede yapılan ilk müdahalede Ali Sabancı’nın dalağı patladığı ve entübe edildiği belirlendi. Ayrıca yüzünde de ciddi yaralar olduğu görüldü. Vuslat Doğan Sabancı’nın da durumunun ağır olduğu ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Çift, daha sonra ambulans helikopterle Bodrum’a, oradan da İstanbul’a Amerikan Hastanesi’ne sevk edildi. Ali Sabancı’nın durumunun stabil olduğu, Vuslat Doğan Sabancı’nın da sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

Esas Holding’ten yapılan yazılı açıklamada, “Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, 24 Ağustos 2023 tarihinde tatilleri sırasında bir deniz kazası geçirmiştir. Tedavileri devam etmekte olup, sağlık durumları takip edilmektedir. Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir” ifadelerine yer verildi.

Yunanistan’da yerel basında da yer alan haberde, kaza anının gece yarısından kısa süre önce Leros ile Leipsos arasındaki deniz bölgesinde meydana geldiği, sürat teknesinin kayalıklara çarpması sonucu 7 kişinin yaralandığı, ağır yaralanan 2 kişinin Leros Hastanesi’nde ameliyata alındığı ve yaralıların Türk vatandaşı olduğu belirtildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı’nın Tatil Faciası