Aliyev, İşgalden Kurtarılan Gubadlı ve Zengilan’ı Ziyaret Etti

featured

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, eşi ile işgalden kurtarılan Gubadlı ve Zengilan ilçelerini ziyaret etti. Ermeni işgalinden kurtarılan bölgelerdeki tahribat manzarasını kayıt altına alan Aliyev, yayınladığı video ile uluslararası kuruluşlara seslendi. Ermeni işgalinden kurtarılan bölgelerdeki yapıları öne sürerek, Ermeni halkının dini mirası konusunu gündeme getiren uluslararası kuruluşlara çağrıda bulunan Aliyev, yıkılmış, domuz beslenmiş camileri kanıt göstererek, “UNESCO gel burayı gör! Avrupa Konseyi buraya gelin… Azerbaycan’ın talebini 30 yıl kabul etmediniz. Bize bir açıklama yapılırsa yanıt vermeye hazırız.” dedi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mehriban Aliyeva, 23 Aralık 2020’de kurtarılmış Gubadlı ve Zengilan ilçelerini ziyaret etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütününün (UNESCO), Dağlık Karabağ ve etrafındaki rayonlarda, Türk kültürüne ait kent, dini ve tarihi yapıların, Ermeniler tarafından yıkılmasını görmezden gelmekle eleştirdi. Aliyev, Zengilan’da Ermeniler tarafından yıkılan bir camiyi de ziyaret etti. Yapılan tahribatı kameralara göstererek UNESCO’ya çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, harap edilen cami manzarası karşısında şunları söyledi:

“Bu camiye ne olduğunu görün. Tüm dini anıtlarımız Ermeniler tarafından yok edildi. Dünya 30 yıldır sessiz. Bu konuyu defalarca gündeme getirdik, uluslararası arenadan yükselttik, tarihi ve dini anıtlarımız tahrip edildi ve hakaret edildi. Bu videoları birçok kez gösterdik. O dönem işgal altındaki Ağdam camiinin, Şuşa camilerinin ve diğer camilerin durumuna işaret ederek, düşmanın dini anıtlarımızı tahrip ettiğini ve hakaret ettiğini söyledik.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Aliyev, İşgalden Kurtarılan Gubadlı ve Zengilan’ı Ziyaret Etti