Alman Bakan, Ordudaki Skandallar Yüzünden ABD Gezisini İptal Etti

featured

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’in ABD’ye düzenleyeceği geziyi iptal ederek, son dönemde Alman Ordusu’nda yaşanan skandallarla ilgili olarak üst düzey askeri yetkililere toplantı çağrısı yaptığı bildirildi.

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’in ABD’ye düzenleyeceği geziyi iptal ederek, son dönemde Alman Ordusu’nda yaşanan skandallarla ilgili olarak üst düzey askeri yetkililere toplantı çağrısı yaptığı bildirildi. Özellikle askeri çevrelerden pek çok eleştiri alan Von der Leyen’in üst düzey 100 general ve amirali Berlin’e toplantıya çağırdığı öğrenildi.

Alman Ordusu’nda giderek artan ırkçı eğilimler, cinsel taciz ve saldırı vakaları sonrasında yaşanan tartışmalar geçtiğimiz günlerde bir subayın ırkçı gerekçelerle saldırı hazırlığında olduğunun ortaya çıkmasıyla zirveye ulaşmıştı.

Von der Leyen gazetecilere yaptığı açıklamada, “Aşırı sağcı ve ırkçı fikirlere sahip ve bunu açıkça belli etmekten çekinmeyen kişilerin nasıl Alman Ordusu’nda kariyerlerine devam edebildiğini sistematik bir şekilde sorgulamalıyız.” ifadelerini kullandı.

Hristiyan Demokratlar tarafından Angela Merkel’in olası haleflerinden biri olarak gösterilen Von der Leyen’in, Washington ve New York’a gerçekleştireceği ziyaretlerde, Birleşmiş Milletler yetkilileri ve ABD Savunma Bakanı Jim Mattis’le görüşmesi bekleniyordu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Alman Bakan, Ordudaki Skandallar Yüzünden ABD Gezisini İptal Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.