• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Alman Vekilden Türk Dükkanlarına Boykot Çağrısı

featured

Almanya’da aşırı sağcı parti AfD Başkan Yardımcısı ve Federal Meclis Milletvekili Kay Gottschalk, Almanları Türk dükkânlarını boykota çağırdı. Nazi Almanya’sında Yahudi soykırımı, Yahudi mallarını boykot çağrısıyla başlamıştı. Irkçı ve İslam düşmanı yorumlarıyla tepki çeken Gottschalk, Türkiye’nin sınırını terör gruplarını arındırmak için başlattığı Zeytin Dalı operasyonunu da eleştirdi.

Almanya’da mülteci ve İslam karşıtı kampanyayla eyaletlerden sonra üçüncü güçlü büyük parti olarak Federal Meclis’e de giren aşırı sağcı AfD’nin Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Gottschalk, Almanları Türk dükkânlarını boykota çağırdı. Almanya’nın Krefeld kentinde AfD’nin 24 Ocak’ta yılbaşı resepsiyonunda konuşan AfD’li vekil Kay Gottschalk, “Vicdan sahibi tüm vatandaşlara sesleniyorum: Almanya’daki Türk dükkânlarını boykot edin. Onların yüzde 70’i Erdoğan’ı destekliyor” dedi. Toplantıya katılan AfD Genel Başkanı Jörg Meuthen’in bu sözlere hiçbir tepki göstermemesi dikkat çekti. AfD milletvekili Kay Gottschalk konuşmasını daha da ileri götürerek, Zeytin Dalı operasyonuna ateş püskürdü.

AfD Başkan Yardımcısı Kay Gottschalk’ın sözlerine karşı toplantıda hazır bulunan AfD vekilleri ve yöneticilerinden sadece milletvekili Stefan Keuter küçük bir tepki gösterdi. Keuter, uyum sağlamış Türkleri dışlamak istemediklerini söyledi ve Kay öfkeli konuştu dedi. Ancak vekil Kay Gottschalk, milletvekili arkadaşının sözlerini eleştirmesine sert tepki gösterdi.

NAZİ ALMANYA’SINI ÇAĞRIŞTIRIYOR

AfD’li vekil Kay Gottschalk’ın Türk dükkânlarını boykot çağrısı Almanya’da Nazi dönemini çağrıştırdı. Nazi Almanya’sında Yahudi dükkânlarını boykot çağrısıyla Yahudi soykırımı başlamıştı. Vekil Gottschalk, sözleri kamuoyunda yoğun tepki uyandırınca, ertesi gün özür diledi. Ama Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) gençlik kolları Juso’ların Krefeld teşkilatı özrü kabul etmedi.

SPD Krefeld teşkilatı, “Bu kişiler medyaya çıkmak için çok sık kışkırtıyorlar. Ama sonra cezai kovuşturmadan kurtulmak için özür diliyorlar” açıklaması yaptı. Jusos Krefeld Başkanı Stella Rütten ve yöneticileri Krefeld’te cumartesi günü milletvekili bürosunu açan AfD’li vekil Kay Gottschalk’a Türk dükkânlarından satın aldıkları bir sepet Türk ürünü götürerek, kendisini protesto etti. Kendisi de eski bir SPD üyesi olan AfD’li vekil Kay Gottschalk, eski bir SPD üyesi olarak halen SPD’ye yakınlık duyduğunu belirterek, Juso üyelerini bir bardak şampanyaya davet etti. Ama Teşkilat Başkanı Stella Rütten, daveti reddetti.

NAZİ METODU

AfD’li vekil Kay Gottschalk’a aynı partiden Federal Meclis Milletvekili Martin Renner sert tepki gösterdi. Bunu “Bir Nazi Metodu” olarak niteleyen milletvekili Renner, böyle bir açıklamanın kabul edilemeyeceğini vurguladı ve Kay Gottschlak’ın özrünün yeterli olmayacağını belirterek, kendisini istifaya çağırdı.

Kaynak:Hürriyet

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Alman Vekilden Türk Dükkanlarına Boykot Çağrısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.