Almanya: İncirlik’ten çekilmek için hazırlıklar yapılıyor

featured

Berlin, Alman askerlerinin İncirlik’ten Ürdün’e taşınması için gerekli hazırlıkların yapıldığını duyurdu.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret esnasında Türk mevkidaşı Çavuşoğlu ile yaptığı ve  İncirlik krizinin ele alındığı görüşmeden sonuç çıkmadı.  Çavuşoğlu,  İncirlik ziyareti konusunda Türkiye’nin PKK ve FETÖ  mensuplarıyla ilgili Almanya’dan taleplerinin yerine getirilmediği için böyle bir karar aldığını belirtti. Gabriel ise Alman askerlerinin İncirlik’ten çekilmesi gerekeceğini söyledi.

Ardından Berlin, Alman askerlerinin İncirlik’ten Ürdün’e taşınması için gerekli hazırlıkların yapıldığını duyurdu.

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Berlin’de yaptığı açıklamada, Alman askerlerinin İncirlik’ten Ürdün’e aktarılması için gerekli hazırlıkların yapıldığını belirtti. “IŞİD’e karşı yürütülen mücadelede İncirlik’in uygun bir hava üssü” olduğunu belirten Hristiyan Demokrat Birlik partili (CDU) Bakan von der Leyen, “Ancak vekillerimizin askerleri ziyaret etmesine izin verilmemesi kabul edilebilir değil” şeklinde konuştu.

Almanya hükümetinin konuyla ilgili kararı Çarşamba günü Bakanlar Kurulu toplantısında vereceğini söyleyen Ursula von der Leyen, Ürdün’ün Azrak kentindeki hava üssünün İncirlik’e benzer bir seçenek olduğunu belirtti.

İncirlik’ten 280 Alman askerinin yanı sıra 10 bin ton civarında malzeme ve yaklaşık 200 konteynerin belirlenecek üsse taşınması gerekecek

Von der Leyen, Alman askerlerinin İncirlik’ten çekilerek başka bir üste konuşlandırılması durumunda IŞİD’e yönelik operasyonlara sağladıkları desteğe bir süreliğine ara verileceğini söyledi. Alman bakan, “Hedefimiz, yakıt ikmali yapan uçakların 2-3 hafta sonra, Tornadoların ise 2-3 ay sonra göreve başlaması. Ancak tabii ki bunun ön koşulu, İncirlik’ten askerlerin sorunsuz bir şekilde çekilmesi” dedi. Von der Leyen’ın verdiği bilgiye göre, İncirlik’ten 280 Alman askerinin yanı sıra 10 bin ton civarında malzeme ve yaklaşık 200 konteynerin belirlenecek üsse taşınması gerekecek.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Almanya: İncirlik’ten çekilmek için hazırlıklar yapılıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.