Almanya’dan Casusluk İddialarına İkinci Soruşturma!

featured

Alman Federal Savcılığı, Türkiye’nin Almanya’da casusluk faaliyeti yürüttüğü iddiasıyla ikinci bir soruşturma başlattı.

Almanya, topraklarında Türkiye tarafından casusluk faaliyeti yürütüldüğü iddiasıyla dün ikinci bir soruşturma başlatırken, Alman İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ülkesinin casusluğa müsamaha göstermeyeceğini söyledi.

Alman Federal Savcılık (GBA) makamı sözcüsü, “Casusluk şüphesiyle adı açıklanmayan bir kurum hakkında soruşturma başlattık” dedi. Hürriyet’in haberine göre, Sözcü, Alman basınında yer alan ve soruşturulan kurumun Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) olduğu ve MİT’in Almanya’daki FETÖ mensupları hakkında casusluk yürüttüğü iddiası hakkındaki sorulara cevap vermedi.

Sözcü bu soruşturmanın FETÖ destekçilerine karşı casusluk faaliyetleri yürüttüğünden şüphelenilen Türk imamlara yönelik soruşturmadan ayrı yürütüldüğünü belirtti.

İçişleri Bakanı Maiziere, dün yaptığı açıklamada, “Türkiye’ye birkaç defa bu tür faaliyetlerin kabul edilemez olduğunu söyledik. Gülen hareketi hakkında ne düşünürseniz düşünün ama burada Alman yasaları geçerlidir ve yabancı devlet Alman vatandaşları üzerinde casusluk yapamaz” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Almanya’dan Casusluk İddialarına İkinci Soruşturma!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.