• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Almanya’dan Skandal Karar!

featured

Ordumuzun Suriye’nin kuzeyindeki Afrin’e yönelik askeri operasyonunda Alman üretimi Leopard 2 tanklarının kullanıldığına dair görüntüler Alman kamuoyunda tepki çekti. Başbakan Angela Merkel ile Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in Ordumuza  taaahhüt ettikleri Leopard tankı modernizasyonunu şimdilik durdurduğu belirtildi.

Ordumuzun Zeytin Dalı Harekatı’nda Alman marka Leopard 2 tanklarının kullanıldığını gösteren fotoğraflar Almanya’yı karıştırdı. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, iki hafta önce  mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede Ordumuzdaki Leopard tanklarının modernizasyonu ve iki ülkenin birlikte savaş uçakları için mühimmat üretme planlarına yönelik taahhütte bulunmuştu.

GAZETECİ DENİZ YÜCEL’İN BIRAKILMASI PAZARLIKLARI

Ama Der Spiegel dergisinin haber sitesine göre kamuoyunun tepkileri ve hem iktidardan hem muhalafetten siyasilerin eleştirileri üzerine Başbakan Angela Merkel ile Gabriel, şimdilik Ordumuzdaki Leopard tank modernizasyonunu durdurma kararı aldı. Ankara, 2017 baharından beri Alman üretimi tankların Rheinmetall firması tarafından modernize edilmesini talep ediyordu. Berlin de bu projeyi ülkemizde tutuklu bulunan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’in serbest bırakılmasını sağlayacak Ankara ile yakınlaşma adımlarından biri olarak görüyordu.

ÇAVUŞOĞLU: ASKIYA ALMA YA DA İPTAL YOK

Çavuşoğlu ise Der Spiegel’in haberiyle ilgili sorular üzerine ”Leopard tanklarıyla ilgili bir komisyon toplanacaktı. Bu komisyon toplantısı ertelendi. Askıya alma ya da iptal diye bir şey yok” dedi.

‘TÜRKİYE’YE SİLAH İHRACATIYLA İLGİLİ KARAR YENİ HÜKÜMETİN’

Der Spiegel’e göreyse Almanya’da 24 Eylül seçiminden beri koalisyon hükümeti kurulmaya çalışılırken görevdeki hükümet Afrin’e operasyon yapan NATO müttefikine kritik silahların ihracatıyla ilgili artık karar almayacak.

CDU lideri Merkel ile SPD’li Gabriel, ülkemizdeki Leopard tanklarıyla ilgili taleplerine dair nihai kararın, CDU ile SPD’nin kuracağı yeni ‘büyük koalisyon’ hükümetine kalması konusunda uzlaştı.

GABRIEL: ÇATIŞMA BÖLGELERİNE GÖNDERMİYORUZ

Almanya Dışişleri Bakanı, Der Spiegel’e yaptığı açıklamada, Alman hükümetinin, Suriye’nin kuzeyindeki durumdan dolayı ‘çok endişeli’ olduğunu vurguladı.

Mevcut koşullar altında askeri çatışmaların yaşandığı bölgelere askeri ekipman gönderemeyeceklerinin açık olduğunu iddia eden Gabriel, kritik kararlar alınması gereken durumlarda yeni hükümetin beklenmesi konusunda görevdeki hükümetin hemfikir olduğunu belirtti.

‘YPG BERLİN İÇİN MÜTTEFİK’

Der Spiegel, Ankara’dan farklı olarak, ABD gibi Almanya’nın da PYD/YPG’yi IŞİD’le savaşta müttefik olarak gördüğünü yazdı.

‘ERDOĞAN’A YANLIŞ SİNYAL’

Haber sitesi, Alman hükümetinin içinden de ”Suriyeli Kürtlere saldırı başlatmışken Alman üretimi tankların modernize edilmesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yanlış sinyal gönderir” uyarılarının yükseldiğini, Merkel’in bunları kaale almak zorunda kaldığını aktardı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Almanya’dan Skandal Karar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.