Alparslan Türkeş'in 30 Yıllık Röportajı Ortaya Çıktı

Alparslan Türkeş’in 30 Yıllık Röportajı Ortaya Çıktı

Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucu başkan Başbuğ Alparslan Türkeş’in 1993 Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesinde Kanal 6’da yayınlanan Dinamit programındaki röportajı ortaya çıktı. Türkeş’in, Ahmet Altan ve Neşe Düzel’in sorularını yanıtladığı röportajı 30 yıl sonra SabitHaber olarak internet ortamında ilk kez yayınlıyoruz.

Politik değişikliğin nedeni

Ahmet Altan’ın röportajdaki dikkat çeken sorularından birisi de Türkeş’in Refah Partisi ortaklığıyla meclise girmesi fakat sonrasında DYP ve SHP koalisyonuna dair güven oyu gibi desteklerini verme ve Refah Partisi’yle olan ortaklığı bitirme sebebiydi. Türkeş, bunun sebebini koalisyon protokolü ve hükümet programında ortaya konulmuş olan taahhütler olduğunu söyledi. MHP lideri Türkeş, seçim kanununun düzeltilmesi, 12 Eylül’ün bütün kalıntılarının kazınıp memleketin hayatından çıkarılması, şeffaflık gibi taahhütleri örnek verdi.

Parti yönetimi MİT ile mi dolu?

Neşe Düzel’in, “Partinizden son zamanlarda ayrılanlar oldu. Ayrılanlar sizin parti yönetimini asker ve sivil MİT görevlileriyle doldurduğunuzu söylediler ve parti genel merkezini kontgerillaya hizmetle suçladılar. Partinizin yönetiminde MİT ajanı veya MİT görevlisi yahut sizin MİT görevlisi olduğundan kuşkulandığınız kimse var mı?” sorusu ise bir başka önemli konuyu açtı. Röportajda bu soruya ise Türkeş, “Hayır yok, bu sözler tamamiyle gerçekdışıdır. Silahlı Kuvvetlerimizin mensupları hizmetlerini tamamlayıp emekli olduktan sonra sivildirler. Onları asker veya kontgerilla veyahut MİT mensubu olarak görmek doğru değildir” cevabını vererek iddiaları yalanladı.

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Alparslan Türkeş’in 30 Yıllık Röportajı Ortaya Çıktı