Alper Gezeravcı’yı Taşıyan Kapsül Uzay İstasyonuna Kenetlenecek

Alper Gezeravcı'yı Taşıyan Kapsül Uzay İstasyonuna Kenetlenecek

Bugün, Türkiye’nin uzay alanındaki gururu Alper Gezeravcı’yı taşıyan Dragon kapsülünün, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) planlanandan 56 dakika erken kenetlenmesi bekleniyor. Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı’nın bu tarihi yolculuğu, Taksim ve Kızılay’daki planetaryumlarda ve bilim merkezlerinde canlı olarak izlenecek. Ayrıca, söz konusu şirketin sosyal medya hesaplarından da yayınlanacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bu heyecan verici olayı sosyal medya üzerinden duyurdu. Bakan Kacır, “Bugün öğle vakti saat 12.27de ilk astronotumuz Alper Gezeravcıyı da taşıyan uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonuna kenetlenmesini bekliyoruz. Bu tarihi an, Taksim ve Kızılay meydanlarındaki planetaryumlarımızda ve bilim merkezlerimizde yaşanacak. Herkes bu anları, ekranları başında da takip edebilecek. Milletimiz, gökyüzünün ötesindeki heyecanı yaşamaya, bu tarihi misyonda kenetlenmeye hazır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Axiom şirketinin yaptığı açıklamaya göre, Dragon kapsülünün ISS’e TSİ 12:19’da kenetlenmesi öngörülüyor. Astronotların ISS’e varışı için saat 14:30’da bir karşılama töreni düzenlenecek. Axiom’un sosyal medya hesabında 10:30’da başlayacak özel bir yayınla, kenetlenme süreci tüm ayrıntılarıyla takip edilebilecek.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Alper Gezeravcı’yı Taşıyan Kapsül Uzay İstasyonuna Kenetlenecek