Altın fiyatlarına Hindistan ve Çin desteği

featured

Altın fiyatlarına Hindistan ve Çin desteği ABD 10 yıllık tahvil faizleri yıl başından bu yana yükselişte. Faizlerdeki yükselişin genelde altın fiyatları için etkisi olumsuz olur. Ancak 2 varlık arasındaki bu negatif korelasyon bu kez kaybolmuş görünüyor.

Geçen iki yılda faiz oranları dünyanın birçok bölgesinde sıfıra yakın seyrediyordu. İşler terse dönmeye başlayıp faizler yükselince yatırımcılar da yüksek getirili varlıklara yönelirdi. Şimdi ise bu durum gerçekleşmedi, tahvil faizleri yükselirken altında geleneksel olarak düşüş trendi bu kez terse döndü.

Ukrayna konusundaki jeopolitik gerilim altın fiyatlarını destekliyor olabilir ancak Chicago Emtia işlemleri, trader’ların bu gelişmeyi çok fazla fiyatlamadığını gösteriyor.

Altın fiyatları, Asyalı tüketicilerin harcama alışkanlıklarından destek buluyor olabilir. Dünya Altın Konseyi verilerine göre Hindistan’da mücevher talebi geçen sene 611 tona ulaştı. Çin’de de tüketim yüzde 63 artarak 675 tona yükseldi. Özel yatırımcıların ve Merkez Bankalarının altın ETF’lerinden 8 yılın en büyük çıkışını gerçekleştirmesine rağmen sadece bu iki ülkede 556 tonluk ekstra alımlar 2021’deki düşüşü dengeledi.

Hindistan’da altın ithalatı geçen sene düğün ve kutlamaların yeniden başlamasıyla ikiye katlamıştı. Çin’de ise Kovid-19 kısıtlamalarında normalleşmenin 2024’e kadar olmayabileceği ifade ediliyor. Tüm bu gelişmelerin altın fiyatlarının yönünde öngöremezliğe neden olması bekleniyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Altın fiyatlarına Hindistan ve Çin desteği