Amazon’dan Adolf Hitler’e Yasak, Kavgam Artık Satılmayacak

featured

Nazi Almanyası’nın lideri Adolf Hitler’in en bilinen kitabı olan “Kavgam”, artık Amazon raflarında yer almayacak. Yasağın gerekçesi olarak da toplum hassasiyetlerini hiçe saymak ve ırkçılığın tetiklenmesi olarak gösteriliyor.

HİTLER’İN KİTABINA YASAK

12 yıl boyunca Nazi Almanyası’nın liderliğini üstlenen ve Holokost’un uygulanmasına sebebiyet veren Adolf Hitler’in milyonlarca kez satılan Kavgam kitabına büyük bir yasak geldi. Kitabın basımını üstlenen yayınevlerinin bu yasağa tepki göstermeleri beklenirken, Amazon yaptığı bir açıklamayla bu tarz ırkçılığa özendiren ve toplumun hassasiyetlerini hiçe sayan kitapların artık sitelerinde yer almayacağını ilan etti. Kararda sivil toplum örgütlerinin ve Yahudi derneklerinin payı oldukça büyük.

ADOLF HİTLER KİMDİR?

Adolf Hitler, Avusturya doğumlu Alman politikacı, demagog ve Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi lideri. Yirminci yüzyılın en güçlü ve kötü şöhretli diktatörlerinden biriydi. 1933’te Almanya Şansölyesi, 1934’te Führer olarak iktidara yükseldi; diktatörlüğü 30 Nisan 1945’te intihar etmesiyle son buldu. 1 Eylül 1939’da Polonya Seferi ile Avrupa’da II. Dünya Savaşı’nı başlattı. Savaş boyunca askeri operasyonlarla yakından ilgilendi ve Holokost’un sürdürülmesinin merkezinde yer aldı.

 

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Amazon’dan Adolf Hitler’e Yasak, Kavgam Artık Satılmayacak