Ankara Elmadağ’da Korkutan Patlama

Ankara Elmadağ'da Korkutan Patlama

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde, boş konteyner taşıyan bir TIR, direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu şarampole devrildi ve alev aldı. Yangın sırasında TIR’ın lastikleri ve bazı parçalarında patlamalar meydana geldi. Patlama sesleri, ilçede daha önce MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda yaşanan patlamayı hatırlatan vatandaşları korkuttu.

Olay, dün gece saat 23.00 sıralarında Kırıkkale-Ankara yolu Ankara istikameti Kemalpaşa Mahallesi mevkiinde gerçekleşti. Ferhat Yiğit yönetimindeki 26 AAB 546 plakalı TIR, demir bariyerlere çarparak şarampole yuvarlandı. Devrilen araçta yangın çıkarken, lastiklerin ve diğer aksamların patlaması ise çevredeki vatandaşları endişelendirdi. Sürücü kendi imkanlarıyla araçtan çıkarken, ihbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri geldi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında TIR kullanılamaz hale gelirken, kazada ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Patlama seslerinin duyulduğu Elmadağ ilçesinde, daha önce MKE’ye ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda meydana gelen patlamalar nedeniyle vatandaşlar tedirgin oldu. Bazı vatandaşlar, fabrikada yeni bir patlama olduğunu zannederek panik yaşadı. Ancak kısa süre sonra patlamanın TIR kazasından kaynaklandığı anlaşıldı.

Elmadağ Kaymakamı Alper Tanrısever, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kazada herhangi bir can kaybı olmadığını vurgulayarak, “Elmadağ ilçemizde boş bir şekilde seyir halinde olan bir TIR’ın kaza yapması sonucu TIR alev almış ve TIR’ın lastikleri ve diğer aksamında patlamalar meydana gelmiştir. Sadece yüksek ses çıkaran bu patlamalar sonucu ilçemizde herhangi bir hasar olmamıştır. Ölü veya yaralı yoktur” dedi

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ankara Elmadağ’da Korkutan Patlama