Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kamuoyunu zarara uğratan bir çeteye yönelik düzenlediği operasyonda büyük bir başarıya imza attı. Alınan bilgilere göre, resmi belgede sahtecilik ve Noterler Kanunu’na muhalefet suçları kapsamında yapılan titiz çalışmalar sonucu 33 kişi gözaltına alındı.
Yapılan incelemelerde, 242 aracın sahte belgelerle TSE ve diğer aracı kurumlara başvuru yapılmadan tescil işlemlerinin gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Bu usulsüz işlemlerden maddi kazanç sağlayan şüphelilere yönelik Ankara merkezli 9 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
Noter Katipleri de Gözaltında
Operasyon kapsamında yakalanan 33 kişi arasında noter katiplerinin de bulunduğu belirtildi. Çete üyelerinin, mağdurlara sosyal medya üzerinden ulaşarak, çekici, okul ve kamu servisi, kamyonet gibi araçları tadilat yapmadan sahte evraklarla ruhsat çıkardıkları belirlendi. Özellikle noter katiplerinin, usulsüz sahte belgelerle araçlara ruhsat çıkardıkları ve bir aracın aynı gün içinde üç farklı ilde tescil işleminin yapıldığı tespit edildi.
Şüphelilerin iş yerleri ve evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda sahte evrak, seri tadilat belgesi, kayıt belgesi, dijital materyal ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi.