Ankara’da Güvenli Bölge Toplantısı! Türkiye, ABD’nin Güvenli Bölge Teklifini Reddetti

featured

Suriye’nin kuzeyinde tesisi planlanan “Güvenli Bölge”ye yönelik ABD askeri yetkilileri ile görüşmeler başladı.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada “Suriye’nin kuzeyinde koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölge’ye yönelik ABD askeri yetkilileri ile görüşmeler bugün saat 10.00’da MSB/Ankara’da başlamıştır” ifadesine yer verildi.

WP: Türkiye, ABD’nin 15 kilometrelik ‘güvenli bölge’ teklifini reddetti

Görüşmeler sürdüğü sırada Washington Post’da ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna yapacağı askeri harekatı önlemek için son bir teklifte bulunduğu, ancak Türkiye’nin öneriyi reddettiği iddia edildi.

Washington Post’un haberine göre, ABD yönetimi, Türkiye’ye Suriye sınırının güneyinde, 15 km derinliğinde ve 140 km uzunluğunda bir alanda Kürt grupların olmadığı bir ‘güvenlik alanı’ oluşturma teklifinde bulundu. Öneride, Kürt grupların bu alanın gerisine çekilmesi öngörüldü.

Habere göre, Türkiye, Fırat nehri ile Irak arasında kalan bölgenin üçte ikisinin güvenlik altına alınacağını da taahhüt eden ABD’nin bu teklifini reddetti.

Haberde Türkiye’nin bu güvenli alan oluşturmasındaki bir diğer nedenin ülkede bulunan 3.6 milyondan fazla Suriyeli mülteciyi bu alana göndermek olduğu ifade edildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ankara’da Güvenli Bölge Toplantısı! Türkiye, ABD’nin Güvenli Bölge Teklifini Reddetti