Ankara’da Yaşayan Kadını Sosyal Medyadan Taciz Eden Kişi İş Arkadaşı Çıktı

Ankara'da Yaşayan Kadını Sosyal Medyadan Taciz Eden Kişi İş Arkadaşı Çıktı

Ankara’da yaşayan ve sosyal medyada tacize uğrayan Y.I., yapılan soruşturma sonucunda eski iş arkadaşı O.S.U. tarafından tacize uğradığını belirledi. Şüpheli O.S.U. hakkında 3 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ankara’nın Sincan ilçesinde asansör firmasında çalışan Y.I., sosyal medya platformlarında “gulsun4399” kullanıcı adı altında açılan sahte bir hesaptan cinsel içerikli taciz mesajları almaya başladı. Evli olan Y.I., bu durum üzerine Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak şikayette bulundu. Başsavcılık, şikayet üzerine Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne talimat vererek sosyal medya platformunun Türkiye Temsilciliği ile irtibata geçilmesini ve ilgili hesabı kullanan kişinin kimliğinin belirlenmesini talep etti.

Yapılan teknik incelemeler ve IP adresleri üzerinden yapılan sorgulamalar sonucu, “gulsun4399” kullanıcı hesabının Y.I.’nın eski iş arkadaşı, 26 yaşındaki O.S.U. tarafından kullanıldığı tespit edildi. O.S.U.’nun eski iş arkadaşını tacize başladığı çirkin sürecin başlangıcı, Y.I.’nın işten ayrılmasına kadar uzanan bir geçmişe dayanıyor.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, elde edilen deliller doğrultusunda O.S.U. hakkında iddianame düzenledi. Ankara 14. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, O.S.U. hakkında “Elektronik haberleşme araçlarının sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle cinsel taciz” suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, O.S.U.’nun Y.I.’ya gönderdiği mesajlar delil olarak sunuldu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ankara’da Yaşayan Kadını Sosyal Medyadan Taciz Eden Kişi İş Arkadaşı Çıktı