Ankara’daki Bombalı Saldırganların Kimliği Belli Oldu

Ankara'daki Bombalı Saldırganların Kimliği Belli Oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pazar sabahı Ankara’da İçişleri Bakanlığı önünde gerçekleştirilen bombalı saldırının Suriye’den gelen iki terörist tarafından yapıldığını açıkladı. Fidan, saldırının PKK/YPG terör örgütüyle bağlantılı olduğunu belirterek, güvenlik güçlerinin bu alçak eyleme son derece net bir şekilde cevap vereceğini ifade etti.

Fidan, TBMM’nin yeni yasama yılı açılışının yapılacağı gün meydana gelen saldırıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu son olayda da 2 teröristin Suriye’den geldikleri burada eğitim gördükleri açıklığa kavuşmuştur. Silahlı Kuvvetlerimizin bu terör saldırısına cevabı son derece net olacak, böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerine pişman olacaklar.”

Saldırıda iki polis memuru yaralanmış, iki terörist de ölü olarak ele geçirilmişti. Teröristlerin Kayseri’de bir veteriner teknikerini öldürerek gasp ettikleri araçla Ankara’ya geldikleri tespit edilmişti. İçişleri Bakanlığı, saldırıya karışan teröristlerin kimliklerini Özkan Şahin ve Hasan Oğuz olarak duyurmuştu.

Fidan, ayrıca Irak ve Suriye’de PKK/YPG’ye ait olan bütün tesislerin bundan sonra güvenlik güçlerinin meşru hedefi olduğunu vurgulayarak, “Irak ve Suriye’de PKK/YPG’ye ait olan bütün altyapı, üstyapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin topyekün meşru hedefidir” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ankara’daki Bombalı Saldırganların Kimliği Belli Oldu