Antalya Sahillerinde Artan Gizemli Ceset Buluntuları Endişe Yaratıyor

Antalya Sahillerinde Artan Gizemli Ceset Buluntuları Endişe Yaratıyor

Antalya’nın Aksu ilçesindeki sahil, ürkütücü bir keşifle sarsıldı. Yerel saatle 10.30 sıralarında, Aksi Kemerağzı Mahallesi’ndeki beş yıldızlı bir otelin çalışanları, sahilde bir erkek cesedi fark etti. Bu üzücü bulgu, Antalya sahillerinde son beş gün içinde bulunan ceset sayısının altıya yükselmesine yol açtı. Bazı cesetlerin ise eksik uzuvları, endişeleri daha da artırdı.

Antalya Sahilinde Bulunan Gizemli Cesetler

Babası Abdülaziz Güneş ile balık tutmaya gelen Deniz Güneş, sahilde dolaşırken cesedi gördü ve hemen babasına haber verdi. “Burada biraz geziniyordum, belki bir şeyler bulurum diye sonra olta attım. Yan tarafıma bir baktım, önce kütük sandım, sonra ceset olduğunu fark ettim. Sonra babamın yanına koştum. Sonra da polisi aradık,” dedi Deniz Güneş. Babası Abdülaziz ise, “Sabah balığa geldik. Oğlum görünce yanıma koşarak geldi ve ‘Orada bir ceset var’ dedi. Birlikte gidip, baktık. Önce kütüğe benzettim, ceset olduğunu anlayınca hemen polise haber verdik. Biraz panik olduk. Baya uzun süre olmuş öleli. Çünkü sadece kemikleri vardı,” diye ekledi.

112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarın ardından olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve cesedin bir erkeğe ait olduğu belirlendi. Olay yeri inceleme ekipleri, incelemeleri sırasında cesedin üzerini yakınlardaki bir otelden getirilen plaj havlusuyla örttü. Cansız beden, daha sonra Antalya Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Artan Cansız Beden Sayısı 

Bu arada, geçen çarşamba günü Antalya’nın Alanya ve Manavgat sahillerinde bir çocuk ve bir yetişkin cesedi bulunmasının ardından, dün de Manavgat’ta iki, Serik’te bir ceset daha bulundu. Bu cesetlerin bazılarının kayıp kol, bacak ve kafaları, olayın arkasındaki sır perdesini daha da derinleştirdi.

Manavgat’ın Çenger Mahallesi sahilinde başı ve kolu olmayan, cinsiyeti belirlenemeyen bir ceset ve aynı gün Alanya’nın Konaklı sahilinde belden yukarısı olmayan bir çocuk cesedi bulunmuştu. Serik’in Kadriye Mahallesi’nde bulunan kadın cesedinin, Antalya’da 13 gün önce kaybolan Merve Şevval Elmas’a ait olma ihtimali üzerine, ailesi DNA testi için Antalya’ya geldi.

Antalya Valiliği, bu trajik olaylara ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Kıyıya vuran altı cansız bedenden birinin, bir süre önce kaybolan M.Ş.E.’ye ait olduğu değerlendirilmektedir. Nihai sonuç adli tıp incelemesi sonucu ortaya çıkacaktır. Diğer beş cansız bedene ait ayakkabı ve kıyafetlerin üretim yerinin Suriye olduğu belirlenmiştir. Lübnan’ın Ankara Büyükelçiliği, 11 Aralık 2023 tarihinde Lübnan ile Suriye arasındaki sahil bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi taşıyan bir teknenin Kıbrıs’a doğru hareket ettiğini, saatler sonra tekneyle bağlantının kesildiğini ve müteakiben teknenin kaybolduğunu bildirdi. Son bir haftalık meteorolojik kayıtlar, hâkim rüzgârın Güney ve dalganın Güney Doğu yönünden geldiğini gösteriyor. Bu, muhtemel teknenin batması sonucunda bahse konu cansız bedenlerin akıntı, rüzgâr ve dalga sebebiyle ilimizin kıyı hatlarına sürüklenebileceğini düşündürüyor. 2023-2024 yıllarında Antalya ilinde herhangi bir düzensiz göçmen grubuna ilişkin intikal etmiş bir kaza/olay veya kayıp bildirimi bulunmamaktadır,” ifadeleri yer aldı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Antalya Sahillerinde Artan Gizemli Ceset Buluntuları Endişe Yaratıyor