Antalya ve Manisa’da Orman Yangını

Antalya ve Manisa'da Orman Yangını

Antalya’nın Kemer ilçesi ve Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde dün akşamdan beri devam eden orman yangınlarını kontrol altına almak için ekipler seferber oldu. Yangınlar hem yerleşim yerlerini hem de doğayı tehdit ediyor.

Antalya’nın turistik bölgesi Kemer’de, Göynük Değirmendere Mahallesi’nde saat 21.08’de çıkan yangın, şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Ormanın sık ağaçlı bölgesinde ilerleyen yangına, gece boyunca 50’den fazla arazöz, çok sayıda su tankeri, ilk müdahale araçları ve 300’den fazla personel müdahale etti. Dumandan etkilenen 6 kişi hastaneye kaldırılırken, tedbir amaçlı 10 konut boşaltıldı. Yangının yaklaştığı Kemer Devlet Hastanesi’ndeki 14 hastadan 12’si taburcu edildi, 2’si ise başka hastanelere sevk edildi.

Sabah saatlerinde ise havadan müdahaleye başlandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangına 11 uçak, 22 helikopter, 62 arazöz ve 512 personelin sevk edildiğini duyurdu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da bölgeye gelerek çalışmaları yerinde inceledi. Ersoy, “Hedefimiz gün içerisinde yangını kontrol altına almak. Fazlasıyla ekip ve ekipman var. Bir yerleşim bölgesine sıçramış değil. Hastanemiz önlem amaçlı boşialtıldı ama hizmet vermeye devam ediyor.” dedi.

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde de dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını devam ediyor. Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini söyledi. Yangına 20 arazöz, 4 helikopter ve çok sayıda personel ile müdahale edildiğini belirten Bilgin, “Yangının kontrol altına alındığını söyleyemeyiz ama şu anda yerleşim yerlerine doğru bir ilerleme yok.” ifadelerini kullandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Antalya ve Manisa’da Orman Yangını