Antalya’da Tatil Yapan Belçikalı Çift, Taş Toplarken Gözaltına Alındı

Antalya’da Tatil Yapan Belçikalı Çift, Taş Toplarken Gözaltına Alındı

Antalya’da tatil yapan Belçikalı çift, akvaryumları için topladıkları taşlar nedeniyle tarihi eser kaçakçılığından gözaltına alındı. Belçika’nın Anvers kentinden gelen Kim ve Warre adlı çift, Cuma günü ülkelerine dönmek için Antalya Havalimanı’na geldi. Valizlerini kontrol cihazına bırakan çift, güvenlik görevlileri tarafından yanlarına çağrıldı. Valizlerinde üç adet taş parçası bulunan çift, polise teslim edildi. Belçikalı turistler, tarihi eser kaçakçılığı şüphesiyle mahkemeye sevk edildi. Pazar günü serbest bırakılan çift, taşların arkeolojik incelemesi bitene kadar Türkiye’den ayrılamayacak. Kim adlı kadın, her Pazartesi karakola giderek imza atacak.

Belçika medyasına konuşan çift, taşları Manavgat’ta boş bir arazide bulduklarını ve evlerindeki akvaryuma süs olarak koymak istediklerini söyledi. Taşlardan birinin el büyüklüğünde ve kum renginde olduğunu, üzerinde bir çiçek deseni bulunduğunu belirten Warre, diğer iki taşın ise üçgen şeklinde ve kumsalda sıkça rastlanan cinsten olduğunu ifade etti. Warre, “Taşlar kesinlikle bir tapınağın parçası değil. Akvaryumum için aldım.” dedi. Kim ise, “Bana parmak izi verdirdiler, fotoğrafımı çektiler ve kelepçeli insanların arasında polis minibüsüne bindirdiler. Suçlu muamelesi gördüm.” diye konuştu.

Belçikalı çiftin akıbeti, Antalya Müzesi uzmanlarının taşlar üzerinde yapacağı incelemenin sonucuna bağlı. Taşların tarihi eser olmadığı anlaşılırsa, çiftin yurt dışına çıkış yasağı kalkacak. Aksi takdirde ise, çift hakkında dava açılacak. Belçikalı çiftin yaşadıkları bölgeden 2014 yılında da bir kişinin aynı sebeple Türkiye’den ayrılmasının engellendiği öğrenildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Antalya’da Tatil Yapan Belçikalı Çift, Taş Toplarken Gözaltına Alındı