Antalya’da Turuncu Kodlu Fırtına ve Yağış

Antalya'da Turuncu Kodlu Fırtına ve Yağış

Antalya, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün turuncu kodlu uyarısının ardından şiddetli fırtına ve yağışın etkisi altına girdi. Salı gecesinden bu yana devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle kentte yaşam olumsuz etkilendi. Son 24 saatte metrekareye Kumluca’da 145, Manavgat’ta 114,2, Kaş’ta 113, Elmalı’da 110, Döşemealtı’nda 106, Aksu’da 91, Serik’te 90, kent merkezinde ise 81 kilogram yağış düştü. Fırtınanın hızı ise Kemer’de 122, Konyaaltı’nda 100, Finike’de 88, kent merkezinde 82 kilometreye ulaştı

Yağış ve fırtına nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Lara Kundu bölgesinde fırtına nedeniyle çok sayıda iş yerinin camı kırıldı. Yoğun sağanak nedeniyle araçlar yollarda kalırken, şehir trafiği kilitlendi. Zemin katlardaki evlerde ise su baskınları yaşandı. Şirinyalı Mahallesi’nde su baskını nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan bir okul servisindeki öğrenciler, itfaiye ekipleri tarafından su olmayan bölgeye kucakta taşındı. Kundu’da balıkçı barınağında bağlı bulunan tekne battı. Antalya Havalimanı’na iniş yapmak isteyen uçaklar, fırtına nedeniyle başka şehirlere yönlendirildi.

Antalya’nın en yüksek noktalarından Saklıkent Kayak Merkezi ve Feslikan Yaylası’na çıkılan yollar dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle gece saatlerinde kapandı. Beydağları Saklıkent Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Emin Altıner, Saklıkent Kayak Merkezi’nin olduğu bölgede dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının gece boyu devam ettiğini ve halen sürdüğünü belirterek, sabah saatlerinde kar kalınlığının 45 santimetreye ulaştığını söyledi. Saklıkent ile birlikte Feslikan Yaylası’na çıkılan ve kar nedeniyle kapanan yollarda gece belediyeye ait ekipler, iki bölgede karla kapanan yolları trafiğe yeniden açtı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Antalya’da Turuncu Kodlu Fırtına ve Yağış