Antalya’da yakalanan mülteciler, İstanbul’a gönderildi

featured

Antalya Manavgat’ta Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Akdeniz’de mülteciler İtalya’ya gitmeye çalışırken yakalandı.

Manavgat Irmağı’ndan İtalya’ya gitmek için yola çıkan 169 mülteci, 8 mil açıkta Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından durdurularak kaçmaya çalıştıkları teknede yakalandı.  Jandarmaya teslim edilen mültecilerin; 139’u Pakistan, 20’si Irak, 7’si Suriye ve 2’si Srilanka uyruklu kadın ve çocukların da olduğu, ülkemize farklı tarihlerde giriş yaptıkları, İtalya’ya gitmek için kişi başı bin Euro ödedikleri öğrenildi.  Mülteciler hakkında işlem yapılırken, teknedekiler insan kaçakçılığı suçundan göz altına alındı.

30 GÜN SERBEST DOLAŞIM İZNİ

Mülteciler daha sonra Jandarma tarafından Manavgat Atatürk Stadı’nda götürülerek işlemleri yapıldı.  Mülteciler daha sonra Antalya’dan gelen İl Göç İdaresi personeline teslim edildi. İl Göç İdaresi tarafından ise 30 gün içinde ülkemizden çıkış yapılması şartıyla mültecilere serbest dolaşım izni verildi.

Mülteciler, Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sağlanan otobüslerle, geniş önlemler dahilinde Manavgat Otogar’dan İstanbul’a gönderildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Antalya’da yakalanan mülteciler, İstanbul’a gönderildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.