• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

AÖL Sınav Sonuçları Açıklandı Açıköğretim Lisesi Sınav Sonucu Ekranı

featured

Milyonlarca kişi çeşitli sebeplerden dolayı lise eğitimini yarım bırakmak zorunda kalıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, vatandaşların açıktan lise okuyarak diploma almalarını sağlıyor. Geçtiğimiz günlerde AÖL 3. dönem sınavları tamamlanmıştı. Öğrenciler “AÖL sınav sonuçları açıklandı mı?” sorusunun cevabını araştırıyor. İşte AÖL sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih…

Açık Öğretim Lisesi’nde (AÖL), 3. dönem sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen AÖL sınavına giren öğrencilerin merak ettiği sınav sonuçları ile ilgili net tarih açıklandı. İşte, açık lise sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih…

AÖL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN?

AÖL 3. dönem sınavlarının sonuçları 01 Ağustos 2019 tarihinde açıklanacak. 1 Ağustos tarihinde açıklanacak olan AÖL 3. dönem sınav sonuçları https://aol.meb.gov.tr/ adresinden tüm öğrencilere duyurulacak.

AÇIKÖĞRETİM LİSESİ (AÖL) NEDİR?

Açıköğretim lisesi ya da kısaca açık lise, çeşitli sebeplerle örgün öğretime devam edemeyen ya da eğitimini yarıda bırakmak durumunda kalan öğrencilerin okuduğu lisedir. Açıköğretim lisesinde eğitim süresi 4 yıl 8 dönemdir. Fakat 18 yaşından büyük öğrenciler yılda üç sınav hakkını değerlendirirse eğitimini 2,5 yılda tamamlayabilir.

Kayıt ve kayıt yenileme işlemleri online olarak yapılır. Öğrencilerin yılda iki kere kayıt yenilemesi gerekir.

Öğrenci belirtilen tarihlerde kaydını yeniler, kayıt yenileme ücretini ödedikten sonra derslerini seçer. Önceden açıklanan tarihlerde sene de iki kere sınava girer. Sınavlardan aldığı krediler toplanır. Açıköğretim Lisesinde okuyan bir öğrencinin mezun olabilmasi için:

– En az 8 dönem öğrenim görmesi,
– Toplam kredisinin asgari 192 olması,
– Dil ve anlatım dersi başta olmak üzere diğer zorunlu derslerin sınavlarında da başarı göstermesi gerekir.

Açık liseden mezun olup diploma almaya hak kazananlar, sınav sonuçlarının açıklanmasından takriben 2 ay sonra bulundukları il ve ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezlerinden diplomalarını alır.

Türkiye’de binlerce açık öğretim lisesi öğrencisi bulunmaktadır. Açık lise mezunları da normal lise mezunları gibi YGS ve LYS’ye girerek istedikleri üniversitelerde okuyabilir. Açık liseliler, herhangi bir hak sınırlamasına maruz kalmaz.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AÖL Sınav Sonuçları Açıklandı Açıköğretim Lisesi Sınav Sonucu Ekranı