Arabesk filmi nerede çekildi? Arabesk filminin oyuncuları ve konusu.

featured

Arabesk filmi nerede çekildi? bugün televizyonda yayınlanacak. Vizyon tarihi belirsiz tarihinde vizyona giren Array türünde olan Arabesk nerede çekildi, Arabesk filmi oyuncuları kimler, Arabesk nerede çekilmiştir, Arabesk filmi konusu ne? İşte Arabesk hakkında merak edilen ayrıntılar haberimizde…

Arabesk filmi oyuncuları

Ertem Eğilmez yönetmenliğinde çekilen Arabesk filminin oyuncularının bir bölümünü şu isimler oluşturuyor: Üstün Asutay, Şener Şen, Uğur Yücel, Müjde Ar…

Arabesk konusu

Arabesk konusu Köy ağasının kızı Müjde’ye deliler gibi aşık olan Şener, aşkına karşılık bulsa da aralarında bir engel vardır: Müjde’nin babası, bu evliliğe karşıdır! Bir yanlış anlaşılma sonucunda aşkından vazgeçen Müjde başka biriyle evlenmek zorunda kalıyor. Bu yüzden İstanbul’a göçen Şener’i ise ilginç bir talih bekliyor! Türk sinemasının en değerli yönetmenlerinden Ertem Eğilmez’in son yapıtı olan Arabesk, sinema tarihimizin öncül filmlerinden biridir. Absürt sinema dilinin ilk örneklerinden biri olan film, dönemin sinemasında hüküm süren arabesk furyasını akılcı bir mizahla yererken, başrollerindeki Uğur Yücel, Şener Şen ve Müjde Ar’ın olağanüstü performanslarına ev sahipliği yapıyor.

Arabesk filmi nerede çekildi?
Arabesk filmi için sözlükte neler dediler?
Arabesk hakkında ekşisözlük yazarlarından bazıları şunları söyledi:
orhan gencebay asla kabul etmez “arabesk” sıfatını, onunkiler serbest calismadir, bence doğrudur.

dilimize “arabesque” ‘den gelen (-que ile bittigine gore mantiken fransizca cikisli olmasi lazim), arapsal, arap i$i anlamina gelen soz. muzik oldugu iddia edilen bir ses grubunu ifade etmek icin kullaniliyor genel olarak.
(bkz: arabesk sarki)

Arabesk filmi nerede çekildi

Vizyon tarihi belirsiz tarihinde vizyona giren Arabesk filminin nerede çekildiği çok merak ediliyor. Film hakkında detayları beyazperde ve imbd gibi portallardan öğrenebilirsiniz.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Arabesk filmi nerede çekildi? Arabesk filminin oyuncuları ve konusu.