Arınç’ın Damadına FETÖ’den Beraat

featured

FETÖ’den tutuklanan Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter beraat etti. “FETÖ üyeliğinden” yargılanan Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter hakkında, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi 22. Ceza Dairesi tarafından beraatine karar verildi.

Hürriyet yazarı Nedim Şener’inde köşe yazısında bahsettiği, ”Beraat kararı”nda şu ifadelere yer verdi;

”FETÖ’nün en üst düzey 5 yöneticisiyle 766 görüşmeye dair HTS kaydınız olsa, FETÖ’nün kurduğu bir derneğin yöneticisi olsanız ve FETÖ elebaşının talimatı sonrası Bank Asya’daki hesabınıza para yatırsanız, üstüne FETÖ’cülerin yaptığı ev toplantılarına katılsanız, mahkeme huzurunda verilen tanık ifadelerinde, yer, zaman, konum bilgisi dahi verilerek FETÖ ile ilişkiniz anlatılsa başınıza ne gelirdi?

Yani, mahkeme ne karar verirdi?

Ben söyleyeyim, bunların yalnız biri veya birkaçı olsa, “FETÖ üyeliğinden” ceza alırdınız.

Ekrem Yeter için bunların hepsi var hatta fazlası mevcut ama o yargılandığı ilk derece mahkemesi tarafından beraat ettirildi, üst mahkeme olan istinaf mahkemesi de, bir üye hâkimin itirazına rağmen iki hâkimin oyuyla o kararı onadı.”

15 Temmuz Şehitlerinin Aileleri Karara İsyan Etti

Nedim Şener yazısına şu sözlerle devam etti; ”15 Temmuz şehitlerinin aile üyelerinden ve bazı 15 Temmuz gazilerinden aldığım telefonlar nedeniyle bu satırları yazmak, onlara olan borcumdu.

Bu karar hiçbirinin içine sinmiyor hele kararı dikkatlice okuyan avukat bir şehit yakınının, “Nedim Bey, beraat kararına ve yeni delillere rağmen beraat kararı hakkındaki onama kararının gerekçesine, ‘Bülent Arınç’ın damadı olduğu için beraatine’ diye yazmayı unutmuşlar” deyince, ne diyeceğimi bilemedim.”

”Hakim Tek Başına İtiraz Etti”

”Beraat kararına tek başına itiraz eden üye hâkim Ceyhun Yılmaz’ın gerekçelerine bırakıyorum:

Sanığın (Ekrem Yeter) örgütün sohbet toplantılarına katıldığı, örgütle ilgili şahıslarla irtibatının bulunduğu, örgütün tepe yöneticileri ile görüşmelerinin olduğu, tanık Bülent Çanakçı ve Engin Yılmaz’ın beyanlarıyla örgütte önemi bulunan, 2008 yılında Gülen’in talimatıyla sağlık mensuplarının dernekleşme çabası içinde kurulan USAD derneğinin devamı niteliğinde, sanığın örgütün tepe yöneticisi Tuncay Delibaşı ile birlikte kurduğu belirtilen USAF (Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu) başkanlığını 2014 öncesi ve tasfiye sürecine kadar yürüttüğü” belirtildi.” ifadesini kullandı.

Yazının tam metni için; https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/arincin-damadi-oldugu-icin-beraatine-41949671

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Arınç’ın Damadına FETÖ’den Beraat